29 / 04 / 2024

Kanal İstanbul'a nasıl itiraz edilir?

Kanal İstanbul'a nasıl itiraz edilir?

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği İstanbul İl Koordinasyon Kurulu, vatandaşların Kanal İstanbul Projesi ile ilgili görüş ve itirazlarını iletebilmeleri için bir dilekçe yönergesi hazırladı.



Türkiye’nin gündemini günlerdir meşgul eden “Kanal İstanbul” projesi için hazırlanan Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) raporu önceki gün askıya çıktı.

Cumhuriyet'te yer alan habere göre, Kanal İstanbul'un ÇED raporu 10 gün süre ile halkın görüş ve önerileri için askıda kalacak.

Bu 10 günlük süre zarfında, “Kanal İstanbul” projesine itirazı olan vatandaşlar Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na veya İllerdeki Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüklerine müracaat edebilecek.

10 gün halkın görüş ve önerilerinin alınması için askıya çıkan çılgın proje Kanal İstanbul ÇED raporuna ilişkin Bakanlık da yaptığı açıklamada, “Etki Değerlendirme Raporu halkın görüş ve önerilerini almak üzere Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünde ve Bakanlıkta on (10) gün görüşe açılır” ifadelerini kullandı.

 

Kanal İstanbul güzergâhında en büyük araziler 3 Arap şirketine ait!

Rakamlarla Kanal İstanbul!

KANAL İSTANBUL PROJESİ'NE TMMOB'DEN İTİRAZ DİLEKÇESİ YÖNERGESİ

Türkiye Mimar Mühendis Odaları Birliği (TMMOB) İstanbul İl Koordinasyon Kurulu, yurttaşların projeye ilişkin görüş ve itirazlarını 2 Ocak 2020'ye kadar iletebilmelieri için bir dilekçe yönergesi hazırladı.

TMMOB İstanbul İl Koordinasyon Kurulu'nun konu hakkındaki mesajı ise şu şekilde

Sevgili İstanbul halkı,

Kanal İstanbul Projesi’nin ÇED raporu nihai halini almak üzere Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından görüşe açılmıştır. Projeye ilişkin görüş ve itirazlarınızı 2 Ocak 2020 tarihine kadar İstanbul Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’ne ya da Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ÇED İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü’ne dilekçe ile iletebilirsiniz. 

 


Geri Dön