29 / 04 / 2024

Kanal İstanbul’da ÇED tamam, sıra ihalede!

Kanal İstanbul’da ÇED tamam, sıra ihalede!

Kanal İstanbul'a son şekli verilen ÇED Raporu komisyon tarafından kabul edildi. Kanal İstanbul'un yatırım maliyeti 75 milyar TL olarak hesaplandı. Şimdi sıra ihaleye geldi...



Son günlerin tartışılan projesi Kanal İstanbul'a son şekli verilen ÇED Raporu, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İnceleme ve Değerlendirme Komisyonu'nca yeterli bulunup kabul edildi. 

Sabah'tan Barış Şimşek'in haberine göre; 10 gün süresince halkın görüşüne sunulacak olan raporda Kanal İstanbul'la ilgili tüm detaylar ayrıntılarıyla yer aldı. Bu çerçevede Kanal İstanbul'un yatırım maliyeti 75 milyar TL olarak hesaplanırken, proje yap-işlet-devret modeliyle yapılacak. 45 kilometre uzunluğunda olacak dev proje, 7 yılda bitecek.

10 BİN KİŞİ ÇALIŞACAK

Kanal İstanbul'un rezerv yapı alanı 350 bin dönüm. Çılgın projenin inşaat aşamasında yaklaşık 8 ila 10 bin kişinin, işletme aşamasında ise toplam 500- 800 kişinin çalışması öngörüldü. 

Projenin karada yapılacak kazı hacmi yaklaşık 1.1 milyar metreküp olacak. İnşaat süresince kanalda yılda yaklaşık 275 milyon metreküp kazı yapılacak.

Rus uzman: Kanal İstanbul Montrö ile uyumlu!

Kanal İstanbul'un ÇED raporu yayınlandı!

Kanal İstanbul güzergahındaki arazilerin yüzde 71’i şahıs ve özel şirketlere ait!

Kanal İstanbul nedir? Kanal İstanbul nereye yapılacak?


Geri Dön