04 / 05 / 2024

Kanal İstanbul'da Kore'nin yer alması iftihar vesilesidir!

Kanal İstanbul'da Kore'nin yer alması iftihar vesilesidir!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: "Kanal İstanbul projemizde özellikle Kore'nin yer alması bizler için ayrı bir iftihar vesilesi olacak." dedi...



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Güney Kore Devlet Başkanı Moon Jae-in ile Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda baş başa görüşme gerçekleştirdi. Erdoğan, "Mavi Ev" olarak bilinen Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda heyetler arası görüşmeye katıldı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Güney Kore Devlet Başkanı Moon Jae-in, heyetler arası görüşmesi sonrasında iki ülke arasında yapılan anlaşmaların imza törenine iştirak etti.

Kanal İstanbul da Kore nin yer alması iftihar vesilesidir!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Güney Kore Devlet Jae-in ile heyetler arası görüşmesi sonrasında iki ülke arasında yapılan anlaşmaların imza törenine iştirak etti. İki ülke arasındaki mutabakat zaptını Türkiye adına, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu imzaladı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan haber göre; Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Kanal İstanbul projemizde özellikle Kore'nin yer alması bizler için ayrı bir iftihar vesilesi olacak." ifadesini kullandı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'de çok sayıda mega projede Güney Kore'nin yer aldığına dikkati çekerek, "Bunların sonuncusu dünyanın en uzun asma köprüsü olacak olan Çanakkale 1915 Köprüsü'dür. Burada yer almanız bizleri mutlu etmiştir. Şimdi ise Kanal İstanbul Projemiz var ki, bu projenin içerisinde özellikle Kore'nin yer alması bizler için ayrı bir iftihar vesilesi olacak." dedi.


Geri Dön