28 / 04 / 2024

Kanal İstanbul'da yeni ihale! Halkalı-Ispartakule Demiryolu'nda hazırlıklar başladı!

Kanal İstanbul'da yeni ihale! Halkalı-Ispartakule Demiryolu'nda hazırlıklar başladı!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Halkalı-Ispartakule arasında hayata geçirilecek olan Kanal İstanbul Geçişi Demiryolu Hattı'na ilişkin yeni ihale düzenlenecek...



YERLİ VE YABANCI İSTEKLİLERE AÇIK

Ön yeterlik değerlendirmesine katılım gösterme koşulları arasında; 7 milyon Türk Lirası'ndan düşük olmayacak şekilde bankalarda kullanılmamış nakdi ya da gayri nakdi kredisi veya üzerinde kısıtlama olmayan mevduatı belirten banka referans mektubu bulunuyor. 

Yapıma ilişkin danışmanlık hizmet işlerinde son 15 senede 32 milyon Türk Lirası'ndan düşük olmamak şartıyla ihale konusu iş ya da benzer işlere ilişkin iş tecrübesini belirten belge de talep ediliyor. İhaleye yerli ya da yabancı bütün istekliler katılabilecek. Konsorsiyum şeklinde ihale için teklif sunulmayacak. 

Kanal İstanbul da yeni ihale! Halkalı-Ispartakule Demiryolu nda hazırlıklar başladı!

İNŞAAT İHALESİ İPTAL EDİLMİŞTİ

Sözcü'den Özlem Güvemli'nin habeirne göre; Bakanlık tarafından danışmanlık hizmeti alınacak olan demiryolu hattının inşaatı için Haziran 2021'de pazarlık usulü ile “ivedi” ihale gerçekleştirmiş ve bu ihalenin kazananı 3 milyar 111 milyon 362 bin Türk Lirası teklifle Gülermak-Yapı ve Yapı-Taşyapı iş ortaklığı oldu. 

Fakat ihale Danıştay 13. Daire tarafından hukuka aykırı görüldü ve iptal edilmesine karar verildi. İhale kapsamında gerekli açıklık ve rekabetin olmadığı ve “ivedilik” şartının bulunmadığı ifade edildi.

Kanal İstanbul iptal edilmedi! 1 ihalesi iptal!

472 kamu arazisi 24 ay vadeyle satışa çıktı! Kanal İstanbul'a komşu arazilerde fırsat!

TOKİ'den Kanal İstanbul manzaralı 844 konutluk yeni proje geliyor!


Geri Dön