30 / 04 / 2024

Kanal Riva projesinin ilk etabı başladı! 2. etap çok yakında!

 Kanal Riva projesinin ilk etabı başladı! 2. etap çok yakında!

Kanal Riva turizm projesinin ilk etabı başladı. İkinci etabı ise bürokratik engeller kalktığı takdirde başlayacak



 Beykoz Belediyesi ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin bölgesinin sivil toplum örgütleriyle birlikte yürüttüğü Kanal Riva projesinde ilk etap Cumhuriyet Riva deresinin olduğu alan olarak belirlendi. Çalışmaların devam ettiği ilk etabın tamamlanma tarihi olarak ise önümüzdeki Nisan ayı belirlendi. 


Kanal Riva projesi kapsamında öncelikle Devlet Su İşleri incelemelerde bulundu ve sonrasında Orman ve Su İşleri devreye girdi. Ardından projenin ilk etabını üstlenen firma Kamel firması çalışmalara başladı. 


İkinci etabın başlangıç tarihi ise henüz bilinmiyor. Ancak bürokratik engeller aşılınca ikinci etabın da hızlı bir şekilde başlayıp 2013 yılının sonunda tamamlanması planlanıyor. İkinci etap ihalesinin tarihi de onaylanma süreci sonrasında belirlenecek. Halen Riva deresinin ıslah çalışmaları da devam ediyor. 


Kanal Riva projesi 15 bin kilometrekarelik alan üzerinde planlanıyor. Kanal Riva'nın su derinliği epeyce fazla olması düşünülüyor. Çünkü özellikle tekne gezintilerine uygun hale getirilecek ve bu sayede turizm olanağı sağlanacak. İlk etap Cumhuriyet kısmına kadar 2. etap ise Riva'ya kadar olacak. 


2 yıl içerisinde 3. köprü ve bağlantı yollarının da tamamlanmasıyla değer kazanması planlanan proje kapsamında Beykoz Belediyesi'nden Nevzat Oral önderliğinde bir ekiple çalışılıyor. 


Daha çok günübirlik tesislerin yer aldığı bölgede turistik tesisler, aktivitelerin yapılacağı alanlar oluşturulacak. Doğaya zarar vermemesi açısından da ağırlığı, uzunluğu ve genişliği belli standartlarda olan tekneler yer alacak. İşin sivil toplum örgütleri kısmından sorumlu olan Mehmet Yazır; son yıllarda tekne turizmi açısından gelişen İstanbul'u daha da geliştirecek olan bu projeyle yoğun turist akışının da sağlanılacağı görüşünde. 


Kübra GENÇ/Emlakkulisi.com


Geri Dön