03 / 05 / 2024

Kanlıca Miraç Camii Projesi örnek olmaya aday!

Kanlıca Miraç Camii Projesi örnek olmaya aday!

Kanlıca'da hayırseverlerin bağışları ile yükselen Miraç Camii, mahallelinin istifadesine sunulan Kültür Merkezi ile de örnek olmaya aday...



Kanlıca'da, Cami Derneği'nin yoğun ve uyumlu mesaisi ile inşa edildikten sonra mahallelilinin ihtiyacına cevap veren Miraç Camii, Kültür Merkezi ile de diğer camiilere örnek olacak. 120 kişilik tasarlanan, katılımın yoğun olduğu zamanlarda 150 kişinin yararlanabileceği Kültür Merkezi'nde birçok etkinlik düzenleniyor. 



APARTMAN TOPLANTISI BİLE DÜZENLENİYOR

Miraç Camii Kur'an Kursu Müştemilatı Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Ahmet Kalaycı, "Camiimizin altında adına yakışır bir Kültür Merkezi yaptırdık. Kültür Merkezimiz'de nişan yemekleri, cenaze yemekleri, apartman yönetim toplantıları düzenleniyor. Yemekli toplantılarda, talep gelmesi hâlinde aşçımız yemekleri yapıyor. Burasının kira bedeli, merkezdeki toplantı salonlarının yarısı olarak belirlendi" dedi. 



KÜLLİYE GİBİ TASARLANDI

Miraç Camii'nin geniş bir alana sahip olduğunu kaydeden Kalaycı, "Biz Miraç Camii'nin, eski dönemlerde yapılan camiilerimiz gibi külliye özelliğine sahip olmasını istedik. Şu anda Miraç Camiimiz'de hanımlara yönelik Kur'an Kursumuz, çocuklara yönelik kreş olarak değerlendirilebilecek Kur'an Kursumuz ve Halk Eğitim Merkezi tarafından yine hanımlara yönelik nakış ve el işleri kursları mevcut" diye konuştu.



TÜM VATANDAŞLARA AÇIK

Kanlıca Mahalle Muhtarı Ahmet Karaali de Kültür Merkezi'nin tüm vatandaşlara açık olduğunu söyledi. Karaali, "Miraç Camiimiz, uyumlu bir ekip çalışmasının neticesinde bugünlere geldi. Kültür Merkezimiz, sadece Kanlıca Mahallesi'nde oturan vatandaşlarımız için değil, diğer mahallelerdeki vatandaşlarımız için de açık. Yeter ki camiinin tarzına ve üslubuna uygun olsun" ifadelerini kullandı.


Afyon Haber


Geri Dön