28 / 04 / 2024

Kanun kapsamında riskli ilan edilen alanlar mecliste!

Kanun kapsamında riskli ilan edilen alanlar mecliste!

Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkındaki Kanun kapsamında riskli ilan edilen alanlar meclis gündemine taşındı. CHP'li Erbay, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...



CHP Muğla Milletvekili Burak Erbay, Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkındaki Kanun kapsamında riskli ilan edilen alanlara ilişkin soru önergesi hazırladı. Erbay, sorusunun Çevre Ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

CHP'li Erbay, ''Ülkemizin en temel sorunlarından birisi de deprem gerçeğidir. Özellikle son dönemde yaşanan depremler ve bu depremlerde vatandaşlarımızın hayatını kaybetmesi nedeniyle depreme karşı alınması gereken önlemlerin yeterli olmadığı bir kez daha ortaya çıkmıştır.
Depreme karşı alınması gereken önlemlerin başında gelen riskli alan ve depreme dayanıksız binalara yönelik riskli yapı tespit çalışmaları ile ilgili olarak aşağıdaki sorulara cevap verilmesini arz ederim'' diye konuştu. 

CHP Muğla Milletvekili Burak Erbay'ın soruları:
1) 6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun'un yürürlüğe girdiği 31.05.2012 tarihinden bu yana toplam kaç bölge riskli alan ilan
edilmiştir?

2) 6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun'un yürürlüğe girdiği 31.05.2012 tarihinden bu yana ilan edilen alan toplam kaç kilometrekaredir? 

3) 6306 sayılı Kanun kapsamında ilan edilen riskli alanların illere göre sayısal dağılımı nedir? 

4) 6306 sayılı Kanun kapsamında ilan edilen riskli alanların kaçı yargı kararıyla iptal
edilmiştir?

5) 6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun'un yürürlüğe girdiği 31.05.2012 tarihinden bu yana toplam kaç alan rezerv alan ilan edilmiştir?

6) 6306 sayılı Kanun kapsamında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na inşaat sözleşmelerinin feshi için kaç başvuru yapılmış olup bunlardan kaçı ne şekilde sonuçlandırılmıştır?


Geri Dön