28 / 04 / 2024

Kapadokya, Çin ve Koreli yapımcıların çekim merkezi oldu!

Kapadokya, Çin ve Koreli yapımcıların çekim merkezi oldu!

Çin Halk Cumhuriyeti, Güney Kore ve Japonya vatandaşlarının kültür ve doğa turizmi için dünyada tercih ettikleri ilk bölgelerden biri olan Kapadokya, film, dergi ve televizyon kanalları programcılarının çekim merkezi oldu...



Çin Halk Cumhuriyeti, Güney Kore ve Japonya vatandaşlarının kültür ve doğa turizmi için dünyada tercih ettikleri ilk bölgelerden biri olan Kapadokya, bu özellikleri ile film, dergi ve televizyon kanalları programcılarının da çekim merkezi oldu. Ağustos ayı içerisinde çok sayıda Çin ve Koreli yapımcı Kapadokya'da program çekimi gerçekleştirdi.

400'ü aşkın tüf kayalara oyulu kilise, 200'ü aşkın yeraltı şehri, eşsiz peribacaları ve vadileri barındırması ile Türkiye'nin en önemli kültür ve doğa turizmi merkezlerinden biri olan Kapadokya, bu özellikleri ile yerli ve yabancı film şirketi ve televizyon kanallarının da çekim merkezi haline geldi. Nevşehir Valiliği'nden alman bilgiye göre, dünya turizm sektöründe her geçen yıl büyük öneme sahip hale gelen kültürel turizm çerçevesinde Kapadokya, yerli ve yabancı ziyaretçilerin yanında film ve televizyon ekiplerinin de çekim merkezleri arasında yerini aldı. Ağustos ayı içerisinde Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Miidürlüğü'nden aldıkları izin sonucunda, Çin Halk Cumhuriyeti ve Güney Kore'den televizyon kanalları Kapadokya'da çekim yaptı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdıirlüğü'nden aldıkları izin sonucunda, Güney Kore MBC TV'de yayınlanmak üzere "Hoşgeldiniz" isimli program çekimleri, Çin Halk Cumhuriyeti'nde yayınlanan Harper's Bazaar dergisi için hazırlanan dünyaca ünlü bir model eşliğinde Türkiye'yi tanıtım amaçlı fotoğraf çekimleri, Güney Kore KBS TV'de yayınlanmak üzere hazırlanan "Türkiye' deki İpek Yolu'nun İzleri" isimli programın çekimleri, Güney Kore MBC adlı TV kanalında yayınlanacak olan Nevşehir'i ve Kapadokya'yı tanıtıcı programın çekimleri yapıldı.

Ayrıca bölgede, TRT kanallarında yayınlanmak üzere "Yansıma" adlı program ile Katpatuka Film adına hazırlanan tanıtım amaçlı film çekimleri de gerçekleştirildi.


Ankara İlke Gazetesi

Geri Dön