13 / 05 / 2024

kapadokya film çekimi

kapadokya film çekimi

Çin Halk Cumhuriyeti, Güney Kore ve Japonya vatandaşlarının kültür ve doğa turizmi için dünyada tercih ettikleri ilk bölgelerden biri olan Kapadokya, film, dergi ve televizyon kanalları programcılarının çekim merkezi oldu...

Kıvanç Tatlıtuğ Kaş'ta 100 bin TL'ye ev kiraladı!

Yakışıklı oyuncu Kıvanç Tatlıtuğ, film çekimi için gittiği Kaş'ta otelde kalmak istemeyince, 3 aylığına ev kiraladı. Oyuncu bu ev için 3 aylık 100 bin TL ödedi. 

1973 yılında Fransız yönetmen Lelouch İstanbul'u havadan fotoğraflamış!

1973 yılında Turizm Bakanlığı'nın daveti üzerine İstanbul'a film çekimi için gelen ünlü yönetmen Claude Lelouch, İstanbul'un havadan fotoğraflarını çekmiş. 1973 yılının İstanbul'u ünlü bir yönetmenin objektifinden fotoğraflanmış.

Kapadokya'da balon turizmi patladı!

Dünyanın en önemli sıcak hava balonu merkezleri arasında yer alan Kapadokya'da, bayram tatilinde balon turları yoğun ilgi görüyor. Sıcak hava balonu firmaları, bayram tatilinde artan talebi karşılamak için ek turlar düzenliyor.

Kapadokya’da, bayram tatilinde balon turları yoğun ilgi görüyor!

Dünyanın en önemli sıcak hava balonu merkezleri arasında yer alan Kapadokya’da, bayram tatilinde balon turları yoğun ilgi görüyor. Yaklaşık 1 saat süren balon turları için kişi başı ortalama 100 - 150 euro ödeniyor...

Kapadokya bölgesinde Ramazan Bayramı'nda turist hareketliliği!

Türkiye'nin turizmde dışa açılan en önemli kapılarından biri olan Kapadokya bölgesinde Ramazan Bayramı ile birlikte önemli bir turist hareketliliği göze çarptı.Kapadokya bölgesine, özellikle yerli tatilciler bayram tatilinin başlamasıyla akın etti.

Kapadokya'yı bu yıl 3 milyona yakın turistin gezmesi bekleniyor!

Geçen yıl yaklaşık 2,5 milyon turistin ziyaret ettiği bölgeyi bu yıl 3 milyona yakın yerli ve yabancı turistin gezmesi bekleniyor. Kapadokya bölgesine yerli ve yabancı turistlerin ilgisi artıyor.

Kapadokya'daki oteller bayramda yüzde 90 doluluk oranına ulaşacak!

Türkiye' nin önemli turizm merkezlerinden biri olan Kapadokya' da, 5 günlük Ramazan Bayramı tatili boyunca, turistik tesisler ve konaklama merkezlerinde doluluğun yüzde 90'a ulaşması bekleniyor...

TCDD, Marmaray'ı animasyon film ile anlatacak!

Marmaray'ın animasyon tanıtım filmi kısa bir süre içerisinde ulusal televizyon kanallarında, tren istasyonları ve şehirlerdeki reklam panoları ile trenlerde yayınlanacak. TCDD, Marmaray'ı animasyon film ile anlatacak.

DASK Uluslararası Kısa Film Yarışması için son başvuru tarihi 1 Ağustos!

DOĞAL Afet Sigortaları Kurumu ( DASK ) tarafından düzenlenen, üniversite öğrencilerinin katılımına açık Uluslararası Kısa Film Yarışması'na son başvuru tarihi 1 Ağustos ' a uzatıldı...

Kapadokya'yı yılın ilk 6 ayında 1 milyon kişi ziyaret etti!

Türkiye'nin peribacaları ve yer altı şehirleri ile ünlü turizm merkezi Kapadokya bölgesini, yılın ilk 6 ayında 1 milyon 261 bin yerli ve yabancı turist ziyaret etti.

Kapadokya'yı ziyaret eden turist sayısı arttı!

Kapadokya bölgesini ziyaret eden turist sayısı, geçen yılın aynı dönemine oranla yüzde 7 artarak 1 milyon 300 bine yaklaştı. Kapadokya bölgesini yılın ilk 6 ayında 1 milyon 261 bin yerli ve yabancı turist ziyaret etti.

Kapadokya'daki çevre düzenleme çalışmaları devam ediyor!

Kültür ve Turizm Bakanlığı, her yıl milyonlarca yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği peribacaları, kaya kiliseleri ve yer altı kent yerleşimleriyle Türkiye'nin önemli kültür turizm merkezlerinden olan Kapadokya'ya yatırımlarına devam ediyor

Kapadokya'yı 11 ayda 2 milyon 477 bin turist ziyaret etti!

Nevşehir Valiliği'nden yapılan açıklamaya göre Türkiye'nin önemli kültür turizm merkezlerinden biri olan Kapadokya bölgesini bu yılın 11 ayında 2 milyon 477 bin 136 yerli ve yabancı turist ziyaret etti.

kapadokya film çekimi Haberi

kapadokya film çekimi
Çin Halk Cumhuriyeti, Güney Kore ve Japonya vatandaşlarının kültür ve doğa turizmi için dünyada tercih ettikleri ilk bölgelerden biri olan Kapadokya, bu özellikleri ile film, dergi ve televizyon kanalları programcılarının da çekim merkezi oldu. Ağustos ayı içerisinde çok sayıda Çin ve Koreli yapımcı Kapadokya'da program çekimi gerçekleştirdi.

400'ü aşkın tüf kayalara oyulu kilise, 200'ü aşkın yeraltı şehri, eşsiz peribacaları ve vadileri barındırması ile Türkiye'nin en önemli kültür ve doğa turizmi merkezlerinden biri olan Kapadokya, bu özellikleri ile yerli ve yabancı film şirketi ve televizyon kanallarının da çekim merkezi haline geldi. Nevşehir Valiliği'nden alman bilgiye göre, dünya turizm sektöründe her geçen yıl büyük öneme sahip hale gelen kültürel turizm çerçevesinde Kapadokya, yerli ve yabancı ziyaretçilerin yanında film ve televizyon ekiplerinin de...