06 / 05 / 2024

Kapadokya, sonbahar güzelliğine büründü!

Kapadokya, sonbahar güzelliğine büründü!

Türkiye'nin peri bacalarıyla ünlü önemli turizm merkezlerinden Kapadokya, sonbaharın gelmesiyle birlikte ayrı bir güzelliğe bürünürken, ziyaretçilerine de eşsiz manzaralar sunuyor



UNESCO tarafından 26 yıldır Dünya Mirası Listesi'nde tutulan Türkiye'nin ve dünyanın önemli turizm merkezlerinden peri bacalarıyla ünlü Kapadokya ve Göreme Milli Parkı, sonbaharla birlikte birbirinden güzel görüntülere de sahne oluyor. Sararan yapraklar arasındaki peri bacaları, fotoğraf meraklıları için ilginç kareler oluşturuyor.
TURİZMCİLERİN YÜZÜ GÜLDÜ

Bölgeye gelen yerli ve yabancı turistler, özellikle Göreme Açıkhava Müzesi, Zelve ve Paşağı ören yerleri, Aşk ve Güvercinlik vadilerinde bulunan peri bacalarını sarı hakimiyetindeki doğa içerisinde izlemenin keyfini çıkarırken, turist hareketliliği ise turizmcilerin yüzünü güldürüyor.

TURİST REKORU BEKLENİYOR

Bölgeyi bu yılın 10 ayında yaklaşık 2 milyon 300 bin yerli ve yabancı turist ziyaret ederken, 2008 yılına ait olan 2 milyon 140 bin turist rekoru da şimdiden kırılmış oldu. Kapadokya'yı yıl sonuna kadar ziyaret edenlerin sayısının 2,5 milyonu geçmesi bekleniyor. Sonbahar mevsimiyle birlikte özellikle Alman, İspanyol ve Japon turistlerin bölgeye ilgisi artarken, turistler peri bacalarının sonbaharda eşsiz bir güzelliğe büründüğünü belirtiyor.
Yeni Şafak


Geri Dön