29 / 04 / 2024

Kapalı Maraş’ın ihtilaflı mülk sorunu çözülüyor!

Kapalı Maraş’ın ihtilaflı mülk sorunu çözülüyor!

46 yıl sonrasında kısmi olarak sahil şeridi açılan Maraş’ın ihtilaflı mülk sorununa Tam Çözüm Merkezi talip oldu. Uzun yıllardır kapalı olan bölgenin yeniden aktif olarak açılması ile şimdiden “hak sahipleri ne yapacak?” sorusu gündeme geldi.



46 yıl sonrasında kısmi olarak sahil şeridi açılan Maraş’ın ihtilaflı mülk sorununa Tam Çözüm Merkezi talip oldu. Uzun yıllardır kapalı olan bölgenin yeniden aktif olarak açılması ile şimdiden “hak sahipleri ne yapacak?” sorusu gündeme geldi.Turk Emlak Haber Ajansı haber kaynaklarının ulaştığı bilgiye göre, Kıbrıs'ın Maraş bölgesindeki gayrimenkullerden doğacak ihtilaflarında, Türkiye'nin köklü arabuluculuk merkezi TAM ÇÖZÜM MERKEZİ devreye girecek.

Tam Çözüm Merkezi bu iş için biçilmiş kaftan

Turyap’ın 35 yıllık köklü geçmişi ve tecrübesi ile hayata geçirilen TAM Çözüm Merkezi, konusunda uzman yüzlerce arabulucu avukatı ve gayrimenkul uzmanıyla Kıbrıs Maraş’ın gayrimenkul ihtilaflarına çözüm olacak. Şimdiden arabuluculuk merkezi ile irtibata geçmek isteyen Kıbrıs vatandaşları merkezi arayarak konuya ilişkin bilgi almak istiyor. 

Maraş’ta envanteri çıkarılmaya başlayan gayrimenkullerin hak sahiplerinin kimler olduğu belirlendikten sonra yapılacak işlemlerin ardından olası anlaşmazlıklarda devreye girecek olan TAM Çözüm Merkezi tarafları bir araya getirerek mahkeme yoluna gitmeden uzlaştırmak için çalışıyor.

Maraş Türkmüteahhitler için yeni iş sahası

Kıbrıs'ın imarı için şimdiden kolları sıvayan inşaat firmaları Maraş'ın yeniden inşası için hazır olduklarına dikkat çekti. Dünyaca ünlü turizm bölgesi iken savaş sonrası yerleşime kapatılan Maraş için dünya standartlarında projeler geliştirmeyi planlayan müteahhitlik firmaları Türkiye'den gelecek açıklama ile adım atacak. Şimdiden Teknik Yapı, Sinpaş gibi markalı konut üreticileri bölgeyi kıskacına aldı bile. 

Maraş'ta envanter çalışmasının tamamlanması gerekiyor

Maraş'ın 46 yıl aradan sonra yerleşime açılacak olması tüm dünyada gündeme oturdu. Bölgede kimin ne mal varlığı var henüz tam netleşmedi. Büyük otellerin birçoğunun İngiltere bulunan şirketlere ait olduğu biliniyor. TAM ÇÖZÜM MERKEZİ, mal paylaşımları sonrasında oluşabilecek ihilafların önüne geçmede aktif rol oynayacak.

BMGK'den Kuzey Kıbrıs'a 'kapalı Maraş' kararından geri adım atma çağrısı!


Geri Dön