22 / 08 / 2024

Kapalıçarşı ile bankalararası döviz makası açıldı! Son dört ayın en yüksek seviyesinde! 

Kapalıçarşı ile bankalararası döviz makası açıldı! Son dört ayın en yüksek seviyesinde! 

Bankalararası piyasa ile Kapalıçarşı'daki döviz fiyatları arasındaki makas son dört ayın en yüksek seviyesine yükseldi. 



Dövize olan talep gittikçe artıyor. Ülke genelinde dövize yönelik talep açısından izlenen göstergelerden biri olan bankalararası-Kapalıçarşı makası yeniden açılmaya başladı.

KAPALIÇARŞI VE BANKALARARASI DÖVİZ FİYATLARI NE KADAR OLDU? 

Dün itibariyle bankalararası piyasada Dolar/TL 33,88 TL seviyesinden kapanırken, Kapalıçarşı'dan alınan fiyatlar 34,10 TL seviyesine işaret etti. Dün Ağustos itibariyle dolar/TL'de bankalararası-Kapalıçarşı makası 22 kuruşa yükseldi.

Kapalıçarşı ile bankalararası döviz makası açıldı! Son dört ayın en yüksek seviyesinde! 

NİSANDAN BU YANA EN YÜKSEK SEVİYEDE

Kapalıçarşı ve bankalararası arasındaki makas Nisan ayından bu yana en yüksek seviyelere çıktı. 9 Nisan'da bu makas 23 kuruş seviyesine yükselmişti. Son dönemde yabancı kurumlardan gelen yorumlarda da vatandaşların artan döviz talebine dikkat çekiliyordu.

Bloomberg'in haberine göre, Goldman Sachs ekonomistleri Clemens Grafe ve Başak Edizgil, dolarizasyonun başlamasının “bozulan beklentilerin göstergesi” olduğunu söyledi.

İlk faiz indiriminin Eylül ayında gerçekleşmesini bekleyen Goldman Sachs, dolara yönelimin ivme kazanması ve enflasyonist baskılardaki artışın, faiz indirim döngüsünde gecikmeye yol açabileceğini söyledi.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) verilerine göre son haftalarda Döviz mevduatlarında yukarı yönlü ivme dikkat çekiyor.

Barclays Ekonomisti Ercan Ergüzel, bunun “önemli bir trend değişikliği” olabileceğini söyledi. Mart ayından bu yana, yerel para birimi varlıklarına ve yetkililerin Türk lirasını nispeten istikrarlı tutma becerisine olan güven arttıkça döviz mevduatları yaklaşık 24 milyar dolar düşmüştü.

Türk lirası bu yıl dolara karşı yaklaşık yüzde 13 değer kaybetti ve aylık kayıplar enflasyon oranının altında kaldığı için para birimi reel anlamda değer kazandı.

22 AĞUSTOS 2024 KAPALIÇARŞI DÖVİZ KURLARI!

Kapalıçarşı döviz kurları bugün milyonlarca kişi tarafından yakından takip ediliyor. Bugün Kapalıçarşı'da dolar kuru 34,021 lira, satış fiyatı ise 34,084 liradan işlem görüyor. 

Dolar 80 TL olacak diyen Selçuk Geçer çıtayı arşa çıkardı! Yeni rakamı açıkladı! Görenlerin dudağı uçuklayacak!

Altın fiyatları bugün ne kadar? Gram, çeyrek, yarım, tam altın kaç lira? 20 Ağustos 2024 altın fiyatları

Altında fren patladı! Gram altın rekorları kıra kıra geliyor! 21 Ağustos altın alış-satış fiyatları canlı!

Geri Dön