Kapıcı sözleşmesi nasıl yapılır?
Kapıcı ile yapılan iş sözleşmesi kapıcı sözleşmesi olarak karşımıza çıkıyor. Kapıcı sözleşmesi kapıcının görev ve sorumlularını, çalışma koşullarını düzenleyen bir sözleşme olarak ifade ediliyor. Peki, kapıcı sözleşmesi nasıl yapılır?
Kapıcı sözleşmesi nasıl yapılır?
Kapıcı ile yapılan iş sözleşmesine kapıcı sözleşmesi deniyor. Kapıcı sözleşmesi kapıcının ne kadar maaş alacağını, işe başlama tarihini, yapacağı işler, temel ücreti ve varsa ücret ekleri, ücret ödeme şekli ve zamanı, çalışma süresi ve ara dinlenmesini kapsıyor.
Kapıcının çalışma koşullarının resmi bir belgeye dökülmesi zorunlu oluyor. Taraflar arasında düzenlenen bu belge kapıcı sözleşmesi olarak karşımıza çıkıyor.
Kapıcı sözleşmelerinde genel olarak sözleşmesinin türü ve çalışma biçimi ile işveren ve işyeri adı ve adresi, kapıcının kimliği, işe başlama tarihi, yapacağı işler, temel ücreti ve varsa ücret ekleri, ücret ödeme şekli ve zamanı, çalışma süresi ve ara dinlenmesi, varsa özel hükümler yer alıyor. Kapıcı sözleşmelerinde dikkat edilmesi gereken bazı hususlar bulunuyor.
Yazılı sözleşmelerde aşağıdaki hususların bulunması gerekiyor;
İşveren ve işçinin ad ve kimlikleri,
Yapılacak iş,
İşverenin adresi,
Süresi belirli sözleşmelerde,sözleşmenin süresi,
Ücret,ödeme şekli ve zamanı,
Var ise,tarafların ileri sürdükleri özel şartlar,
Hizmet akdinin yapıldığı gün,
Tarafların imzası.
Kapıcı sözleşmesi'nde;
İşveren; "Kat malikleri kurulu",
İşveren vekili, "Yönetici",
İşyeri, "Anagayrimenkul",
İşçi, "Kapıcı",
Yapılacak iş, "Kapıcılık hizmeti" dir.
Kapıcı iş sözleşmesi niteliği bakımından hem bir "Hizmet akdi",hem de "İş akdi"di olarak karşımıza çıkıyor. Kapıcı sözleşmesi bir çok sebeple fesh edilebiliyor.
Kapıcı iş sözleşmesi örneği!
Öznur YASLI/Emlakkulisi.com