01 / 05 / 2024

Karabağlar Belediye Meclisi'nde imar planları reddedildi!

Karabağlar Belediye Meclisi'nde imar planları reddedildi!

Karabağlar Belediye meclisi toplantısında Vatan Mahallesi'nde karakol yeri ve resmi tesis alanı olarak ayrılmış adalarının birleştirilerek "camii, eğitim ve sosyal tesis alanı" olarak planlanması talebi görüşüldü.



Karabağlar Belediye meclisi toplantısında Vatan Mahallesi'nde karakol yeri ve resmi tesis alanı olarak ayrılmış adalarının birleştirilerek "camii, eğitim ve sosyal tesis alanı" olarak planlanması talebi görüşüldü. Bu şekildeki planlama talebinin oyçokluğu ile reddedilmesine ilişkin İmar Komisyonu Raporu tartışmalara neden oldu. Değişiklik talebi, CHP Grubu'nun oylarıyla reddedildi.


Karabağlar Belediyesi AK Parti Grup Başkanvekili Azad Fazla, Karabağlar'da ibadet yerlerinin nüfusa oranla az olduğunu belirterek, "Burayı yalnızca ibadet yeri olarak düşünmemek gerekir. Burası bir külliye şeklinde olacak. Bu sosyal tesis içinde aşevi, kütüphane olacak ve bilgisayar kursları düzenlenecek. Karabağlar'ın böyle bir sosyal tesise ihtiyacı var. Bunun meclisten geçmemesi kamuoyunun vicdanını sızlatacaktır" dedi.


AK Partili Meclis Üyesi Bünyamin Demir de Karabağlar Belediyesi'nin tarihi bir meclis yaşadığını ifade ederek, "Bugün Karabağlar Meclisi ya Karabağlar'a güzel bir eser yazarak ya da camiye hayır diyen meclis olarak tarihe geçecek. Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu 5 binlik planlardaki uyumsuzluğu çözebilir" duiye konuştu.


Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu ise, "Burada tartışılan konu inşaat emsalinin iki katına çıkarılmasıdır. Yani biz camiye karşı değiliz. Biz yoğunluk artışına karşıyız" dedi. Değişiklik talebi, CHP Grubu'nun oylarıyla reddedildi. 


Yeni Asır



Geri Dön