28 / 04 / 2024

Tarsus Belediye Meclisi'nde imar planları görüşüldü!

Tarsus Belediye Meclisi'nde imar planları görüşüldü!

Tarsus Belediye Meclisi Şubat ayı olağan toplantısı gerçekleşti. Belediye Meclisi Salonunda yapılan toplantıda imar planları görüşüldü.




Tarsus Belediye Meclisi Şubat ayı olağan toplantısını gerçekleştirdi. Belediye Meclisi Salonunda yapılan toplantı, açılış, yoklama ve saygı duruşunda bulunulmasıyla başladı.

04.01.2017 tarih ve 2017/1-1 sayılı Meclis Zabıt Tutanağının oylanmasından ardından mecliste müdürlüklerden gelen evrakların görüşülmesine geçildi.

‘Hacıbozan’ Mahallesinin 5393 Sayılı Belediye Kanunun 9. Maddesine göre isminin ‘Haçıbozan’ olarak değişmesi ve ‘Edip Özaltın Sitesi Sokak’ isminin ‘Cumhuriyet Sokak’ olarak değişmesi için Eğitim Kültür Komisyonu ve İmar Şehircilik Komisyonunda görüşülmek üzere meclis üyelerince oy birliği ile kabul edildi.

Mersin İli, Tarsus İlçesi, Beylice Mahallesi 1319 parseli “E=0.10 Yençok=6.50m Yenilenebilir Enerji Kaynaklarına Dayalı Üretim Tesisi Alanı” olarak düzenleyen 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı ile ilgili teklif ile Mersin İli, Tarsus İlçesi, Yeşil Mahalle sınırları içerisinde yer alan 3. Derece Arkeolojik Sit Alanına yönelik hazırlanan 1/1000 ölçekli Koruma Amaçlı Uygulama İmar Planı ile ilgili teklif oy birliği görüşülmek üzere İmar Komisyonuna havale edildi.

Vergi borcundan dolayı haczedilen gayrimenkullerin rayiç değer tespiti için oluşturulan Satış Komisyonunda görevlendirilmek üzere, Mehmet Sabırlı (asil üye) ve Nükhet Çelik (yedek üye) oy birliği ile kabul edilerek seçildi.

5393 Sayılı Belediye Kanununun 18. maddesinin (m) bendi gereğince Muhtarlık İşleri Müdürlüğü Görev ve Çalışma Yönetmeliği ile ilgili teklif oy birliği ile görüşülmek üzere Çevre ve Temizlik Komisyonuna havale edildi.

Yerli malı kullanımı ile ilgili komisyon kurulup üye seçimi yapılarak görevlendirilmek üzere Mustafa Yavuz, Hüseyin Şendağ, Hüseyin Sarı, Çetin Uzabacı ve Mehmet Yıldız oy birliği kabul edilerek seçildi.

Komisyonlardan gelen evrakların görüşülmesi ve karara bağlanmasının ardından meclis dilek ve temenniler bölümü ile son buldu.



Tarsus Belediyesi



Geri Dön