03 / 05 / 2024

Karabağlar'ın yapı stok envanteri çıkarılıyor!

Karabağlar'ın yapı stok envanteri çıkarılıyor!

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin, Karabağlar Belediyesi ile birlikte yürüteceği "Yapı Stok Envanteri Projesi" öncesi 9 Eylül Üniversitesi ve İnşaat Mühendisleri Odası İzmir Şubesi yetkililerinin de katılımıyla ilk toplantı gerçekleşti.




İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin, Karabağlar Belediyesi ile birlikte yürüteceği "Yapı Stok Envanteri Projesi" öncesi 9 Eylül Üniversitesi ve İnşaat Mühendisleri Odası  İzmir  Şubesi yetkililerinin de katılımıyla ilk toplantı gerçekleşti. Proje tamamlandığında kent sınırları içerisindeki sağlıksız yapıların bulunduğu bölgelerin tespit edileceği kaydedildi. Toplantıda ilçedeki 40 bin 935 adet yapının envanterinin oluşturulacağı öğrenildi. 

Ayrıca Karabağlar'da yapılacak çalışmaların öncesinde kamu, köy ve askeri alanların envantere dahil edilmeyeceği ifade edildi. Proje kapsamında Karabağlar Belediyesi'nden alınacak arşiv dosyaları ile ilçedeki bina ve yapıların yerinde incelenmesi sonucunda, yapının kimlik bilgilerinin oluşturulması ve riskli bölgelerdeki yapının güvenliğinin değerlendirilmesinin amaçlandığı vurgulandı. 





Yeni Asır


Geri Dön