16 / 05 / 2024

Karabük Bulak Vadisi'ndeki projede sona gelindi!

Karabük Bulak Vadisi'ndeki projede sona gelindi!

Belediye Başkanı Rafet Vergili, Bulak vadisindeki projenin köprüyle birlikte start alacağını belirterek, "Proje ihalesi yapıldı. On gün içinde yer teslimi başlar. Projeler teslim edildikten sonra 2-3 ay içersinde ihaleye çıkmış oluruz" dedi.



Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, her ay düzen li olarak yapılan Mahalle Muhtarları istişare toplantısında yaptığı konuşmada Belediye çalışmaları ile ilgili olarak açıklamalarda bulundu. Belediye Başkan Yardımcısı Fatma Danışman ve 28 Mahalle Muhtannın katıldığı toplantıda ilk konuşmayı Merkez Mahalle Muhtarları Derneği Başkanı ibrahim Harmanbaşı yaptı. Harmanbaşı yaptığı konuşmada; "Mahallemizde hiz metler periyodik olarak programlı şekilde çalışmalar devam ediyor. Mahallelerde gezi ci başkanlık programının bu yılda başlayacağınıöğrendim Başkanımız makamını mahallelere taşıyarak mahalle sakin lerlyle birebir görüşmeler sağ layacak. Ben sayın başkanıma aramızda olduğu için teşekkür ediyorum. İnşallah bu birlik ve beraberliğimiz Karabük'ümüze yansıyacak. Mahallemizdeki hizmetleri bir program dahilinde Karabük'ün geneline yayacağız. Ben katılımdan dolayı sayın başka nıma, başkan yardımcıma çok teşekkür ediyorum" dedi. 


İstişare toplantısındaki fikir alışverişinin ileriki süreçlerde vatandaşlara hizmet olarak döneceğini belirten Başkan Vergili, Belediyenin kaynaklarını adil bir şekilde halka hizmet için, israf etmeden kullanacaklarını ifade etti. Mahalle muhtarlarının mesai arkadaşları olduğunu ifa de eden Başkan Vergili muhtarlarla işbirliği ve uyum içinde çalı şacaklarını söyledi. 30 Mart öncesi vaat edilen projeler için çalışmalara başladıklarını ifade eden Başkan Vergili; başta yol ve su sorununu ortadan kaldıra caklarını belirtti. 


Başkan Vergili; "Muhtarlarla ilgili merkezde toplan ma yeri yapıldı. Önümüzdeki toplantıya kadar sizlere bir yer tahsis edilerek, bir iki haf ta içersinde dernek başkanına yer teslimi yapılacak. Mahalledeki rutin çalışmalarımız başlıyor. Mahalle çalışmaların daki gezici başkanlık uygulamasına kış mevsimi dolayısıy la ara vermiştik.


Ara vermeyi düşünmüyorduk ama kış mevsiminde fazla talep olmadığı için bu sene Nisan'da başlıyoruz ve aralıksız yıl sonuna kadar devam edeceğiz. Mahallelerin eksiklerini, havaların ısınmasıyla acil ihtiyaçları çözmüş olacağız" dedi. 


BÜYÜK PROJELERDE SORUN YOK 


Başkan Vergili; "100. Yıl Mahallesi kompleksin temelleri atılmaya başlandı. İhalesi bitti. Temeli atılacak kısa zamanda Kartattepe Yenişehir köprüsünün ihalesi yapılmıştı. Köprünün bir ayağının yer problemi yüzünden şuanda bekliyor. Onunla ilgili bir kamulaştırma çalışması yapıyoruz. Hemen başlayabilir konumda. Bulak vadisindeki projede köprüyle birlikte start alacak. 

Proje ihalesi yapıldı. On gün içinde yer teslimi başlar. Profefer teslim edildikten sonra 2-3 ay içersinde ihaleye çıkmış oluruz. Araç çayı İle ilgili çalışmada biz bütün çalışmamızı bitirdik. Devlet Su işlerinden onay bekliyoruz. Onay gelir gelmez çalışmalara başlayacağız. Projelerle ilgili hiçbir sıkıntımız yok. 

Mahallelerdeki Sosyal Yaşam Merkezlerini tamamlıyoruz. 

önemli olan bu yıl çok yoğun bir şekilde asfalt çalışması yapacağız. 


Seçimlerde vermiş olduğumuz sözlerin fazlası var, eksiği yok. 

Önümüzdeki 5 yıla sorunsuz gireceğiz. Yeni Mahalledeki kentsel dönüşüm devam ediyor. 


Soğuksu Mahallesinde büyük bir yurt projesinde,  TOKİ  İle son aşamaya geldik. Adatepe Mahallesinin tamamının yenilenmesi ile ilgili Dere Evler ve Fevzi Çakmak Mahallesinde revizyon imar programı çalışması devam ediyor. Yeni Mahalle, Çarşamba Pazan kentsel dönüşüme alındı. Belirli bir kısmı alındı. Yeni Mahalle, Bayır Mahalle arası Bakanlıklar arası çalışılması gerekiyor. Karabük'ün şekli 2 yıl İçersinde değişecek" dedi.


Karabük Postası


Geri Dön