06 / 05 / 2024

Karabük OSB yeni trafo merkezi faaliyete geçti!

Karabük OSB yeni trafo merkezi faaliyete geçti!

Karabük OSB Müdürü Caner Özcan: " Bölgemizden hizmet alan sanayicinin enerji konusunda sıkıntı yaşamaması için birbirinden önemli çalışmalara imza attık. " dedi...



Karabük OSB olarak bölgemizden hizmet alan sanayicinin enerji konusunda sıkıntı yaşamaması için birbirinden önemli çalışmalara imza attık. Bilindiği gibi bölgemizdeki trafoların kurulu gücü 50 MVA'yu buluyordu. Buradan 25'er MVA'lık iki trafomuz vardı. Fakat trafo merkezindeki heyelan nedeniyle mevcut trafo merkezinin yeni yerine taşınma çalışmalarına başlamıştık. Yapılan çalışmalar sonucu bu yıl içinde 225 MVA'lık kurulu güce sahip yeni trafo merkezimizi faaliyete geçirdik. Yine daha eskiye gidecek olursak 2012 yılında doğalgaz basınç düşürme ve ölçüm istasyonlarını faaliyete geçirdik. Bu sayede 2012 yılı itibarıyla bölge firmaları doğalgazdan yararlanma imkanına erişti. 

Bölgemizin 2013yılındaortayakoyduğu performansı ele aldığımızda ise anılan dönemde 28 adet parselin tamamının tahsisi yapıldı. 19 adet parselde üretim başlarken, yedi parselde inşaat halen devam ediyor. Yine iki parsel proje aşamasında bulunuyor. Yine bölgemizde yol yapım çalışmalarına başlandı. OSB'deki anayollar ve ara yolların asfaltlama çalışmaları tamamlandı. 

Bölgemizin kuruluşuna kısaca bir göz attığımızda ise burası 1995 yılında kuruldu. Farklı sektörleri bir araya getirerek, büyüme eğilimine giden bölgemizde bugün itibarıyla gıdadan plastiğe, demir çelikten tekstile varıncaya kadar birbirinden farklı iş kolları yer alıyor. 28 adet sanayi parseli ve 100 hektarlık toplam alanıyla gelişme çalışmalarını sürdüren bölgemizde bir parselde gıda, bir parselde cam mozaik, bir parselde mobilya, iki parselde inşaat, iki parselde tekstil ve 12 parselde de demir çelik sektörlerine hizmet veren firmalar bulunuyor. Bugün itibarıyla bölgede yaklaşık bin 50 kişi istihdam ediliyor. Proje aşamasındaki tesisler de faaliyete geçtiğinde bu rakam bin 800'e çıkacak. Biz bölge yönetimi olarak sunduğumuz hizmetlerle evrensel kalite standartlarını yerine getirmeye ve bölgemizden hizmet alan firmaları memnun etmeyi hedefliyoruz. Katüımcüarımıza beklentilerinin de ötesinde çağdaş, yenilikçi ve kaliteli hizmet sunmak, bu hizmetleri sunarken aynı zamanda çevrenin ve toplumun ihtiyaçlarını ön planda tutmak, etik değerlere sadık kalıcı ve örnek projelere imza atmak istiyoruz. 


Dünya bölge


Geri Dön