04 / 05 / 2024

Karabük'e yeni teknopark!

Karabük'e yeni teknopark!

Karabük'e gelen Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, "Karabük'e yeni bir teknopark kazandırıyoruz, bunun için bakanlığın tüm desteğini aktaracağız." dedi.



 

Karabük'e gelen Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü'ye sürpriz bir doğum günü düzenlendi. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, burada konuşma yapan Özlü, Karabük'ün kendileri için önem arz ettiğini belirtti.

 

İlk ağır sanayinin temelinin bu kentte atıldığına dikkati çeken Özlü, şöyle konuştu:

 

"Anadolu'nun neresine gidersek gidelim, şehir merkezinde kalmış ya bir sanayi sitesi ya da kamuya ait bir arazi var. Bu proje son derece önemli. Karabük'ü ikiye bölen bir araziyle şimdi Karabük'ü birleştiriyoruz. Karabük'e yeni bir teknopark kazandırıyoruz, bunun için bakanlığın tüm desteğini aktaracağız. Yine Eskipazar İhtisas Organize Sanayi Bölgesi içinde ne gerekiyorsa yapacağız. Çok yakında kamulaştırma işlemlerine başlayacağız. Bakanlığımızın tüm kapıları Karabük'e açık ve imkanlarımız emirlerinize amade. Karabük'ün bakanı yok diye düşünmeyin, Karabük'ün bakanı benim. Ayrıca burada üstlendiği görevlerle bir bakandan çok daha fazla deneyime sahip olan bir ağabeyimiz, bir büyüğümüz olan Mehmet Ali Şahin Bey var."

Konuşmaların sonrasında Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili ve TCDD Genel Müdürü İsa Apaydın arasında protokol imzalandı.

Bakan Özlü, Karabük Valisi Kemal Çeber, Eski TBMM Başkanı ve Ak Parti Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin ve AK Parti Karabük Milletvekili Burhanettin Uysal da protokolü şeref konuğu olarak imzaladı.

 


Geri Dön