17 / 05 / 2024

Karacabey Devlet Hastanesi'nin eski A bloğu harabe içinde!

Karacabey Devlet Hastanesi'nin eski A bloğu harabe içinde!

Devletin kendi malına sahip çıkmadığının en net halinin sergilendiği A Blok'un kaderine terk edilmesine büyük tepki gösteren vatandaşlar, yetkilileri bu konuda acil göreve çağırdı.



Kimliği belirsiz kişiler tarafından A Blok içerisinde tabutlara kadar ne var ne yoksa çalındığı ya da malzemelerin kullanılamaz hale getirildiği öğrenildi. Ayrıca geceleri A Blok'un güvenli olmadığını ileri süren çevredeki mahalle sakinleri, " İçenin en güvenli yeri şimdilerde en tehlikeli bölge oldu. Hastane sahipsiz bırakılınca çeşit çeşit insanlar buraya gelip, uygunsuz davranışlar sergiliyorlar. Neyle karşılaşacağımız hiç belli değil. 

Acil önlem bekliyoruz." dedi. 


14 Mayıs 2015 yılında yeni Karacabey Devlet Hastanesi'nin hizmete girmesiyle boşalan ve o tarihten bu yana sahipsiz bırakılan A Blok binasının harabe hali görenlerin içini sızlatıyor. Camları kırılan, içindeki maddi değeri büyük olan hemen hemen tüm malzemeleri çalınan ya da kullanılamaz duruma getirilen A Blok binasının içler acısı hali tepkileri de beraberinde getirdi. Çevredeki mahalle sakinleri ile vatandaşlar, devletin kendi malına neden sahip çıkmadığını sorgularken, yetkilileri de acil olarak göreve çağırdı. A Blok ve çevresinin artık güvenli bir yer olmadığını belirten vatandaşlar, "Böyle bir şey olamaz. Devlet kendi malına sahip çıkmıyor. 

Özellikle geceleri çeşit çeşit insanlar buraya geliyor. 


Sokağa çıkamıyor, ürküyoruz. 


Eski hastane içerisinde ve dışında uygunsuz hareketler sergiliyorlar. Yetkililer bu hastaneye hiç mi gelip gitmiyor, neden bir önlem almıyorlar. Bir güvenlik bulundurmak bu kadar zor mu? Bu çevrede oturan vatandaşlar olarak korkuyoruz. Neyle karşılaşacağımız hiç belli değil. 

Acil çözüm bekliyoruz." diye konuştu. 

'Halk Sağlığı Projesi hazırladık1 Konuyla ilgili görüştüğümüz Karacabey İçe Sağlık Müdür Vekili Dr. Volkan Çiğdem, A Blok mülkiyetinin şu an için Karacabey Devlet Hastanesi'ne ait olduğunu, söz konusu A Blok'la ilgili Halk Sağlığı Projesi hazırladıklarını ve I Sağlık Müdürlüğü'ne sunduklarını, projenin de Sağ I ık Bakan 11ğ ı' n ca onaylanmasıyla birlikte A Blok mülkiyetinin kendilerine geçeceğini bildirdi. Proje hakkında bilgi veren Çiğdem, "3 katlı olan A Blok binasında İçe Sağlık Müdürlüğü ile İçe Halk Sağlığı Müdürlüğü birleşerek 2. katta hizmet verecek. En alt kat Verem Savaş Dispanseri olacak. 3. 

katta ise kuracağımız yeni Aile Hekimleri Birimleri hizmet verecek. Ancak söz konusu bu projenin A Blok'un mevcut haliyle mi yoksa yıkılıp yeni bina yapılacak şekilde mi olacağı ile ilgili son kararı Sağlık Bakanlığı verecek. Bu noktada binanın depreme dayanıklılığı da göz önünde bulundurulacak. Bizler bu projenin hızlandırılması için elimizden geleni yapıyoruz. 

Ancak hükümet yenilendi ve buna bağlı olarak da Sağlık Bakanı değişti. Şu an için beklemedeyiz." dedi. 

'Güvenlik elemanı bulundurma yetkimiz yok' İçe Sağlık Müdür Vekili Dr. Volkan Çiğdem'in ardından görüştüğümüz Karacabey Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Mehmet Petek ise, söz konusu A Blok'un güvenliği konusunda bilgi verdi. A Blok mülkiyetinin kendilerinde olduğunu ancak Sağlık Müdürlüğü'ne devri konusunda beklediklerini ifade eden Petek, "Bizler A Blok konusunda elimizden geleni yaptık ve yapmaya da devam ediyoruz. Ancak Valilik oluruyla gelen yazıda güvenlik elem anları m izin yeni hastanede görevlendirilmesi istendi. O nedenle A Blok'a güvenlik elemanı gönderme gibi bir yetkimiz yok. Bizler de İçe Emniyet Müdürlüğü'ne A Blok'ta güvenliğin arttırılması yönünde yazı yazdık. Emniyet güçlerimiz bu konuda ilgililer. 

A Blok'a zarar veren çok sayıda kişi yakalandı. 

Şikayetçi olduk. Hastane Müdürümüz sürekli mahkemelere gitti geldi ancak para cezası sonrası şahıslar yine salınıverdi. Şu an A Blok'un Sağlık Müdürlüğü'ne devredilmesini bekliyoruz. 

Yapacak çok fazla bir şey yok." açıklamasında bulundu. 



Karacabey Yörem


Geri Dön