30 / 04 / 2024

Karadağ Mamula Adası'na yapılacak lüks otele onay çıktı!

Karadağ Mamula Adası'na yapılacak lüks otele onay çıktı!

Karadağ’ın tarihi öneme sahip olan Mamula Adası üzerine beş yıldızlı lüks bir otel yapılmasına ülke hükümetinden onay çıktı. Adanın turizm bölgesi haline getirilecek olması, yakınları o dönem adada hapsedilen aileleri kızdırdı.



Karadağ’ın tarihi öneme sahip olan Mamula Adası üzerine beş yıldızlı lüks bir otel yapılmasına ülke hükümetinden onay çıktı


Ancak İkinci Dünya Savaşı döneminde bir toplama kampı olarak kullanılan adanın bir turizm bölgesi haline getirilecek olması, yakınları o dönem adada hapsedilen aileleri kızdırdı. Planlara göre, Hırvatistan sınırına yakın bir bölgede bulunan ada üzerindeki tarihi kale restore edilerek, havuzlar, restoranlar bulunan lüks bir otele dönüştürülecek.


Bugün



Haber Posta Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı....


İtalyan diktatör Benito Mussolini, İkinci Dünya Savaşı'nda ele geçirilen esirleri bugün Karadağ karasularında yer alan Mamula Adası'ndaki toplama kampına gönderiyordu. Binlerce kişinin işkence gördüğü ve aç bırakıldığı kamp, lüks otel haline getirilecek. Karadağ hükümetinin onay verdiği plana göre; otelde gece kulubü ve termal sağlık merkezi bile yer alacak.



Posta 


Haber Sabah Gazetesi'nde şöyle yer aldı;


Karadağ'da hükümet, 2'nci Dünya Savaşı'nda İtalya'nın faşist lideri Benito Mussolini'nin emriyle kurulan Mamula Adası'ndaki toplama kampını tatil köyüne dönüştürme kararı aldı. Maliyeti 15 milyon euroyu bulacak tatil köyü projesi kapsamında, kale şeklinde lüks bir otel, etkinlikler için geniş bir dans pisti ve marina alanı yapılacak. 200 kişiye istihdam sağlayacak proje, ülke turizmine de önemli bir katkı sağlayacak. Projeyi üstlenen Mısır-İsviçre ortaklığındaki şirket, tatil yerini 49 yıl boyunca işletecek.


Sabah


Geri Dön