Ekonomi

Karadeniz gazının evlere verileceği tarih resmen belli oldu!

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Melih Han Bilgin, Karadeniz gazının evlere verileceği tarihi resmen açıkladı.  

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Melih Han Bilgin tarafından Karadeniz gazının evlere ne zaman verileceği açıklandı.
 

KARADENİZ GAZI EVLERE NE ZAMAN VERİLECEK!

Melih Han Bilgin,  Zonguldak'ta Filyos Doğal Gaz İşleme Tesisi'nde Karadeniz gazında gelinen son durumu ile ilgili bilgi verdi. 

Tesiste, Karadeniz gazının devreye alınmaya hazır hale gelmesiyle birlikte güvenlik tedbirlerinin de atırıldığını aktaranBilgin, "Bu geceden itibaren güvenlik uygulamalarımız en üst düzeyde başlayacak." ifadelerini kullandı.

Bilgin, Sakarya Gaz Sahası'nda 20 Nisan'da yapılacak "Karadeniz Gazı Devreye Alma Töreni"ne yönelik hazırlıkların sürdüğünü ve gazın fazlar halinde devreye alınacağını açıkladı. 

Törenin akabinde birinci fazın devreye alınacağını söyleyen Bilgin, Karadeniz gazının evlere verilme tarihinim Mayısın ilk yarısında olacağını açıkladı. 

Bilgin, ilk fazda günlük 10 milyon metreküp doğal gaz üretimi ile hane halkının ihtiyacının karşılanacağını dile getirdi. Bilgin: "Faz-2 ile Türkiye'nin ihtiyacının yüzde 40'ını karşılayacağız. Faz-3 devreye girdiğinde, 2028'de günlük üretim 60 milyon metreküp olacak." ifadelerine yer verdi.

 

''540 MİLYAR METREKÜP HACME SAHİP!''

Karadeniz'de bulunan doğal gaz 540 milyar metreküplük bir hacme sahip. Gazın Türkiye'deki doğal gaz sistemine Filyos Limanı'ndan karaya çıkarılarak bağlantısı yapılacak. Doğal gazın bu sene sisteme dahil edilmesi için çalışmalar Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından devam ediyor.

Gazın sisteme dahil edilmesiyle birlikte Türkiye'nin Rusya ve İran'dan aldığı doğal gaz miktarında azalma olacak ve enerjiye aktarılan kaynaktan tasarruf edilecek. 

 

Karadeniz Sakarya Gaz Sahası Tuna-1 Kuyusu'nda keşfedilen doğal gaz rezervinden günde 10 milyon metreküp gazın karaya pompalanması planlanıyor.

Karadeniz gazını bekleyenler müjde! Bakan tarih verdi

Bakan Dönmez resmen açıkladı! Karadeniz gazının evlere geleceği tarih belli oldu!