Ekonomi

Karadeniz’de fındık hasadı resmi olarak başladı!

Karadeniz Bölgesi'ndeki fındık hasadına  bugün resmi olarak ilk start verildi.Geçen sene 167 bin ton olan rekolte, bu sene 240 bin ton tespit edilmiş" diyen Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Yönetim Kurulu Üyesi Arslan Soydan,  "70 bin ton civarında artış var

"Ordu'da güzel verim artışı var. Geçen sene 167 bin ton olan rekolte, bu sene 240 bin ton tespit edilmiş" diyen Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Yönetim Kurulu Üyesi Arslan Soydan,  "70 bin ton civarında artış var. İlimiz ekonomisine ciddi kazanç sağlayacaktır" açıklamasında bulundu. İşte detaylar...

Fındık üreticileri, bugün resmi olarak bahçeye girdi. Karadeniz’in önemli geçim kaynağı olan fındığın olgunlaşmasıyla birlikte sahil kesimlerinde bazı üreticiler, hasada başladı.

 Ordu’nun Altınordu ilçesinde, Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) tarafından fındık hasadı için bir açılış töreni organize edildi. Teyneli Mahallesi’nde yapılan törene Ordu İl Tarım ve Orman Müdür Yardımcısı Ekrem Oğurlu, Altınordu Tarım ve Orman Müdürü Abdullah Öztürk, TZOB Yönetim Kurulu Üyesi Arslan Soydan ve ilçe ziraat odaları başkanları katıldı. 

Fındık hasadı dualarla başlarken işçiler, fındıkları koparıp sepetlerine attı. Dolan sepetler çuvallara dolduruldu. Çuvallanan fındıklar omuzlara yüklenerek taşındı ve harmana götürüldü. Burada çuvallardan boşaltılan fındık, harmana serilerek güneşin altında kurumaya bırakıldı. 

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Yönetim Kurulu Üyesi Arslan Soydan yaptığı açıklamada, rekoltede önceki yıla göre 70 bin ton civarında artış olduğunu belirtti. Fındık üretiminin ekonomiye olan katkılarından da bahseden TZOB Yönetim Kurulu Üyesi Soydan, "Fındıktan yılda 2 milyar dolar civarında döviz girdimiz oluyor. Ordu ilimizde dünyada fındığın 4'te 1'ini üretiyor" diye konuştu.

Fındık üreticileri ise başlayan hasadın tüm üreticiler için hayırlı ve uğurlu olmasını diledi. Fındık hasadının orta kesimlerde 16 Ağustos'ta yüksek kesimlerde ise 24 Ağustos'ta başlayacağı öğrenildi.

FINDIK FİYATLARI!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ordu ziyareti sırasında merakla beklenen fındık fiyatlarıyla ilgili de açıklamada bulunmuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ordu'da düzenlediği mitingde Toprak Mahsulleri Ofisi'nin (TMO) 2022 ürünü kabuklu fındık alım fiyatını kilogram başına 54 lira olarak açıklamıştı.

Dünyadaki tüm fındığın yaklaşık yüzde 70'i sadece Türkiye’de üretiliyor. Türkiye, dünya fındık ihracatının yüzde 60’ını tek başına gerçekleştirerek zirvede yer alıyor.

Motorine yeni bir zam daha geliyor!

Savaş sonrası Rusya ekonomisi 180 derece döndü!

Yagıtay'dan tüm çalışan emeklileri ilgilendiren flaş 'kıdem tazminatı' kararı!