03 / 05 / 2024

Karadeniz’de fındık hasadı resmi olarak başladı!

Karadeniz’de fındık hasadı resmi olarak başladı!

Karadeniz Bölgesi'ndeki fındık hasadına  bugün resmi olarak ilk start verildi.



Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Yönetim Kurulu Üyesi Arslan Soydan yaptığı açıklamada, rekoltede önceki yıla göre 70 bin ton civarında artış olduğunu belirtti. Fındık üretiminin ekonomiye olan katkılarından da bahseden TZOB Yönetim Kurulu Üyesi Soydan, "Fındıktan yılda 2 milyar dolar civarında döviz girdimiz oluyor. Ordu ilimizde dünyada fındığın 4'te 1'ini üretiyor" diye konuştu.

Fındık üreticileri ise başlayan hasadın tüm üreticiler için hayırlı ve uğurlu olmasını diledi. Fındık hasadının orta kesimlerde 16 Ağustos'ta yüksek kesimlerde ise 24 Ağustos'ta başlayacağı öğrenildi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön