01 / 05 / 2024

TMO 28 Ağustos'tan itibaren fındık alımına başlıyor!

TMO 28 Ağustos'tan itibaren fındık alımına başlıyor!

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, fındık alımı ile ilgili olarak yaptığı açıklamada 21 Ağustos tarihi itibarıyla Toprak Mahsulleri Ofisi alım yerlerini açmış olacağını ve 28 Ağustos 2023 tarihinde itibaren de alıma başlanmış olacağını kaydetti.



Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, fındık fiyatları ile ilgili olarak önemli açıklamalar yaptı. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı yaptığı açıklamada Levant grubundaki ürünler için 82,5 Türk Lirası ve Giresun kategorisindekiler için de 84 Türk Lirası olarak belirlendiğini belirterek, aynı zamanda üreticilere 2,7 TL'lik  bir destekleri olduğunu da kaydetti. Bakan Yumaklı, bunlarla beraber aslında 3 dolar 20 cent civarında tamamen beklentiler ışığında oluşturulmuş bir fiyat olduğunu da kaydetti.

Çeşitli programlara katılmak üzere Ordu'ya gelen Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Perşembe ilçesinde bir üreticiye ait fındık bahçesinde açıklamalar yaptı.

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı fındığın çok önemli bir ürün olduğuna değinerek, dünya fındık üretiminin yüzde 70'nin Türkiye'de yapıldığını, çok önemli, özellikli bir üründen bahsettiklerini belirtti.

Yaptığı açıklamada Ordu'nun da bu üretimin içinde yüzde 32 gibi ciddi bir payının olduğuna değinen Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, ülke olarak özellikle son 21 senede fındık üretimiyle alakalı çok ciddi mesafeler kaydettiklerini söyledi.

TMO 28 Ağustos tan itibaren fındık alımına başlıyor!

Yalnızca üretimi değil aynı zamanda bunun uluslararası pazarlara çıkması yolunda da çalışmaların sürdüğünü söyleyen Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, bu ürünün yalnızca üretimi değil aynı zamanda katma değerli bir hale getirilerek pazarlanmasının ne kadar önemli olduğunun bilindiğini kaydetti. Bu yolda da çalışmalar olduğunu söyleyen Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, çok ciddi de mesafeler alındığını kaydetti.

Yaptığı açıklamada fındık araştırma enstitüsü vasıtasıyla burada bazı AR-GE çalışmalarının yapıldığına değinen Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, "110 AR-GE projesi tamamlandığını ve bittiğini, 20'sinin de aynı şekilde devam ettiğini söyledi.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı açıklamasında bunun kendileri için önemli olduğunu kaydederek, fındık genotipiyle ilgili depolama çalışmaları olduğunus söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın pazartesi günü Kabine Toplantısı sonrası fındık fiyatlarını açıkladığını da dile getiren Tarım ve Orman Bakanı İbrahim  Yumaklı, şunları dile getirdi: "Levant grubundaki ürünler için 82,5 Türk Lirası ve Giresun kategorisindekiler için de 84 Türk Lirası. Aynı zamanda 2,7 TL'lik bir desteğimiz var üreticilerimize. Bunlarla beraber aslında 3 dolar 20 cent civarında tamamen beklentiler ışığında oluşturulan bir fiyat. Biz buradaki memnuniyeti görüyoruz ve bizler de bununla memnun oluyoruz. İnşallah aynı biçimde aynı şevkle, aşkla buradaki üreticilerimizin ürünlerini üretmelerine devam etmelerini istiyoruz ve bekliyoruz."

Son 21 senedir fındıkla ilgili verilen desteklere değinen Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, "Bunlardan 2 tanesinden bahsedeyim, yaklaşık olarak 11,2 milyar TL'lik bir destek söz konusu fındık için. Ayrıca daha teknoloji kullanımını cesaretlendirici yüzde 50 makine ekipman desteği de yine bu desteklerimizin arasında önemli bir yer de tutuyor." ifadesini kullandı.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı açıklamasında 21 Ağustos 2023 tarihi itibarıyla Toprak Mahsulleri Ofisi alımla ilgili kendi yerlerini, alım yerlerini açmış olacağını dile getirerek, 28 Ağustos 2023 tarihinden itibaren de alıma başlanmış olacağını söyledi.

Fındık fiyatları sil baştan değişti! İl İl fındık fiyatları açıklandı! 2023 fındık fiyatları ne kadar oldu?

Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) fındık fiyatları belli oldu mu? 2023 fındık fiyatları ne zaman açıklanacak?

TMO fındık taban fiyatları: Fındık fiyatları açıklandı mı, ne zaman açıklanacak 2023?


Geri Dön