28 / 04 / 2024

TMO resmen fındık alımlarına başlıyor! 60'a yakın noktada fındık alımı yapacak!

TMO resmen fındık alımlarına başlıyor! 60'a yakın noktada fındık alımı yapacak!

Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Genel Müdürü Ahmet Güldal yaptığı açıklamada Karadeniz Bölgesi'nde fındık üretimi gerçekleştirilen şehirlerde 60'a yakın noktada alım yapacaklarını belirterek, 21 Ağustos 2023 tarihinde sonra da randevuları açacaklarını dile getirdi.



Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Genel Müdürü Ahmet Güldal merakla beklenen fındık hasadı dönemine ilişkin Toprak Mahsulleri Ofisi'nin hazırlıkları hakkında Anadolu Ajansı muhabirine açıklama yaptı.

Konu ile ilgili olarak aktarılan son dakika detaylarına göre, bu sene Giresun kalite fındığın 84 Türk Lirası, levant kalite fındığın 82,5 Türk Lirası, sivri fındığın da 80 Türk Lirası'ndan alınacağına değinen Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Genel Müdürü Ahmet Güldal, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından randıman primi ve destekleme priminin bu fiyatlara ilave şekilde ödeneceğini dile getirdi.

Paylaşılan bilgilere göre, Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Genel Müdürü Ahmet Güldal, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın resmen duyurduğu söz konusu bu fiyatların referans niteliğinde olduğuna değinerek, üreticilerin bu fiyatları esas alarak mahsullerini değerlendirmelerini talep etti.

Yine konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada hasat döneminin 15 Ağustos 2023 tarihinde sonra başlayacağına değinen Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Genel Müdürü Ahmet Güldal, TMO olarak kendilerinin her sene fındık aldığını ve bunun için depolarını, planlamalarını yaptıklarını söyledi.

Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Genel Müdürü Ahmet Güldal yaptığı açıklamada Karadeniz Bölgesi'nde fındık üretilen ve fındık bölgesi olan şehirlerde her sene olduğu gibi 60'a yakın alım noktası açacaklarına değinerek, 21 Ağustos 2023 tarihinden sonra da randevuları açmış olacaklarını ve üreticilerin randevu alarak fındıklarını kendilerine teslim edeceklerini söyledi.

TMO resmen fındık alımlarına başlıyor! 60 a yakın noktada fındık alımı yapacak!

Üreticilere "rutubet" uyarısı

Açıklamasında rutubetli fındık sorunuyla her sene hasat başında karşılaştıklarına da değinen Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Genel Müdürü Ahmet Güldal, havaların yağışlı gittiğini, bu nedenle üreticilere fındıklarını iyice kuruduğundan emin olduktan sonra Toprak Mahsulleri Ofisi'ne getirmeleri çağrısı yaptı.

Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Genel Müdürü Ahmet Güldal açıklamasında bu yıl 725 bin tonluk bir rekolte beklendiğine değinerek, "Geçen yılın bir miktar altında. Hasat döneminde bu daha net bir biçimde ortaya çıkmış olacak. Rekolte çok kötü değil, geçen senenin biraz altında olmasına rağmen Türkiye'nin ihracatını aksatacak bir boyutta da değil. Gayet verimli ve  bereketli. Kalite de inşallah öyle gelirse fiyat da güzel, üreticilerimiz bereketli ve karlı bir sezon geçirmiş olacaktır." dedi.

Yine konu ile ilgili olarak paylaşılan detaylara göre, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı da dün fındık alımıyla ilgili olarak Ordu'da yaptığı açıklamada, 21 Ağustos 2023 tarihi itibarıyla Toprak Mahsulleri Ofisi alım yerlerini açmış olacağını ve 28 Ağustos 2023 tarihinden itibaren de alıma başlamış olacağını söyledi.

KOSGEB'den KOBİ'lere yaklaşık 1,9 milyar lira destek!

Bankalar kolları sıvadı: Promosyon yarışında taahhüt süresi kısalacak iddiası!

Serbest piyasada döviz fiyatları! Euro bugün ne kadar oldu? 10 Ağustos Perşembe euro/TL kuru kaç lira?


Geri Dön