Ulaşım

Karadeniz’e yeni demir yolu müjdesi! Bakan Abdulkadir Uraloğlu resmen açıkladı!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 185 kilometrelik Çorum-Samsun arasındaki demir yolunun yapım çalışmalarına 2025’te başlanacağını müjdeledi.

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Samsun'da gerçekleştirilen Samsun İçin Her Daim Birlikte Özümüzden Geleceğe Türkiye Buluşması' programında önemli açıklamalar yaptı. 


'TÜRKİYE'DE 2 BİN 251 KİLOMETRE HIZLI TREN AĞI TESİS ETTİK'

Konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada Türkiye'nin Avrupa'da 6'ncı yüksek hızlı tren işletmecisi olduğunu dile getiren Bakan Uraloğlu, "Biz ülkemizde 2 bin 251 kilometre yüksek hızlı tren ağı tesis ettik. Avrupa'da 6., dünyada da 8. yüksek hızlı tren işletmecisi ülkeyiz. İnşallah biz en son Ankara-Sivas'ı açmıştık. Şimdi hedefimiz yapım çalışmaları süren yerlerimiz var. Akdeniz tarafında var, Kapıkule- İstanbul tarafında var, Ankara-İzmir arasında var. Şimdi Kırıkkale'den Samsun'a kadar gelecek olan bir demiryoluyla ilgili çalışmalarımızı yürütüyoruz. Orada projelerimizi bitirmiştik. Yatırım programına da almıştık. İlk etapta iç krediyle yapacağımız işlerden biri. Kırıkkale'yle Çorum arasını yetiştirebilirsek bu ay ya da önümüzdeki aya ama mutlaka bu sene içerisinde Çorum'a kadar olan yaklaşık olarak 115 kilometrelik kesimin ihalesini biz yapmış olacağız" ifadelerini kullandı.

KIRIKKALE-SAMSUN ARASINDAKİ DEMİRYOLU İHALESİ


Bakan Uraloğlu açıklamasında ayrıca 185 kilometrelik Çorum-Samsun arasındaki demir yolunun yapım çalışmalarına 2025’te başlanacağını dile getirerek, "Dolayısıyla Samsun'dan Sarp'a kadar devam edecek olan sahilden geçecek olan demiryolunun da ana hattı olan Kırıkkale-Samsun arasındaki demiryolu ihalesini projesinin bu yıl yapıp önümüzdeki sene yapım çalışmalarına da inşallah başlıyoruz. Samsun'umuz için hayırlı uğurlu olsun" dedi.

" SAMSUN'UN GELİŞMESİ VE DEĞİŞMESİNE BAĞLI OLARAK BU MEVCUT HAT YETMİYOR"

Açıklamasında Samsun'da Büyükşehir Belediye'sinin Karadeniz'de ilk Türkiye'de de ilklerden bir tanesi olan raylı sistem projesini hayata geçirdiğini dile getiren Bakan Uraloğlu, konuşmasını şu şekilde sürdürdü: "Günde 100 bin yolcu taşıyor, potansiyeli daha da çok. Onunla ilgili de iş birliği halinde bu tren setlerini temin edilmesi noktasında da büyükşehir belediyemizde bir iş birliği halinde o sürecinde yürütüyoruz.  Burada Büyükşehir Belediyemiz bir çalışma başlatmıştı. Akabinde birlikte istişare ederek çalışmayı netleştirdik ve Kılıçdede'den, sahilden başlayıp Şehir Hastanesi'ne sonra da Kamu Kampüsü dediğimiz bölgeye gidecek olan bir hat üzerinde, yaklaşık olarak 12,5 kilometrelik bir hat üzerinde proje olarak mutabık kaldık. Akabinde Büyükşehir Belediyemizin talebi üzerine biz de gerekli değerlendirmeleri yaptık. Cumhurbaşkanımızın onayıyla onun üstlenimini de bakanlık olarak biz üzerimize almış olduk ve bundan sonraki süreci de yine Büyükşehir Belediyemizle iş birliği halinde birlikte yürütmüş olacağız. Bu da kentimize hayırlı uğurlu olsun" dedi.

 

Faiz düşer, dolar artarsa 7 milyon TL'lik ev 10 milyon TL'ye kadar yükselebilir! 

‘Tarihi gün geldi çattı’ diyen İslam Memiş’ten gaza gelmeyin uyarısı!

Kira sorunu için TOKİ önerisi: Arsalarda üst gelir için üretilen konutların finansmanıyla alt gelire konut yapmalı!