04 / 05 / 2024

Karakoçan Devlet Hastanesi'nin temeli atıldı!

Karakoçan Devlet Hastanesi'nin temeli atıldı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Karakoçan Devlet Hastanesi'nin 50 yataklı yeni hizmet binasının temel atma töreninde yaptığı konuşmada, Türkiye'de önceden büyük şehirlerde bile ameliyat olmak için aylarca sıra beklendiğini söyledi...




Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, "Bu ülke, kardeşlikle daha çok yükselecek. Bu ülke, birlikte olmakla yükselecek" dedi.


Elazığ'daki temaslarının ardından Karakoçan ilçesine geçen Güllüce, Karakoçan Devlet Hastanesi'nin 50 yataklı yeni hizmet binasının temel atma töreninde yaptığı konuşmada, Türkiye'de önceden büyük şehirlerde bile ameliyat olmak için aylarca sıra beklendiğini söyledi.


Tuzla Belediye Başkanlığı döneminde vatandaşların kendisinin yanına gelerek hastane başhekimlerini arattığını dile getiren Güllüce, "Araya girersiniz fakat vicdanınızda rahatsız olursunuz. 'Birisinin sırasını mı aldım, hakkını mı aldım acaba' diye de düşünürdüm. İlaç da yok. Sabahın saat 05.00'inde gelirsiniz, 'bir başka gün gel, 3 tanesi var, 4 tanesi yok' derlerdi. Hastaneler koğuş şeklindeydi. Artık bunlar tarihe karıştı, bunlar eski Türkiye. Yeni Türkiye'de bir hasta odasında banyosu ve lavabosu olacak, (Türkiye) öyle bir tedavi imkanına ulaşıyor" diye konuştu.


Eski Türkiye ile yeni Türkiye arasında onlarca konunun mukayese edileceğini ancak bunun en fazla sağlık alanında belirgin olduğunu dile getiren Güllüce, hükümetleri döneminde sağlık alanında dünyada örnek bir noktaya ulaşıldığını söyledi.


Danimarka'dan heyetlerin sağlık alanındaki çalışmaları incelemek üzere Türkiye'ye geldiğini hatırlatan Güllüce, "Biz eserlerimizi ortaya koyuyoruz. Biz projeler ortaya koyuyoruz. Eser ortaya koymaya çalışıyoruz" dedi.


Güllüce, halka hizmet vermede ve insanları kardeş yapan çalışmalarda çok iddialı olduklarını belirterek, "Biz diyoruz ki hizmet mi istiyorsun, al sana hizmet. Hastane mi istiyorsun, yol mu istiyorsun, demiryolu mu istiyorsun, hızlı tren mi istiyorsun, ne diyorsan hizmette sonsuz imkanlar sağlandı" şeklinde konuştu.


- "Bu ülke, kardeşlikle daha çok yükselecek"


Bu ülkede yaşayan herkesin birbiriyle eşit ve kardeş olduğunu vurgulayan Güllüce, ülke üzerine içeride ve dışarıda oyunlar oynanmaya çalışıldığını ifade ederek, şunları kaydetti:


"Dışarıdan da bir sürü pislikler yapılıyor, yanlışlar yapılmaya çalışılıyor, kafalar çevrilmeye çalışıyor. İçeride de bazıları yapmaya çalışıyor ama biz 76 milyon, Sünnisiyle, Zazasıyla, Alevisiyle, Kürdüyle, ne varsa, 'bu ülkede kardeşiz' diye bağıracağız ve sarılacağız. Bu ülke, kardeşlikle daha çok yükselecek. Bu ülke, birlikte olmakla yükselecek. Hacı Bektaş-ı Veli'nin o sözünü hiç kimse unutmasın; 'bir olun' diyor, 'iri olun' diyor, 'diri olun' diyor. Diri olmadan, bir olmadan, iri olunmayacak. Eğer bir olmazsak bu ülke yürütülemez, kalkınamayız. Bu hastaneleri bitiremeyiz, daha güzel hastanelere ulaşamayız."


Kalkınmanın yolunun, istikrar, birlik ve kardeşlik olduğunun altını çizen Güllüce, "Biz, çalışmaya söz verdik ve çalışıyoruz. Kardeş yapmaya söz verdik ve çalışıyoruz. Bizler, asırlardır bu topraklarda kardeşlik yemini eden milletiz.  Bizi istemeyen dünyaya karşı 'biz gelişeceğiz, kalkınacağız, birlik olacağız, dirlik olacağız, iri olacağız' diyeceğiz" diye konuştu.


Güllüce, daha sonra, Karakoçan Belediyesince düzenlenen toplu açılış törenine katıldı. 



AA


Geri Dön