23 / 05 / 2024

Karaköy'de değişim devam ediyor!

Karaköy'de değişim devam ediyor!

Son yıllarda birçok galerinin açılmasıyla sanat meraklılarının uğrak noktası olan Karaköy, çevrede doğan konsept kafelerle gençlerin de ilgi odağı haline geldi. Tarihsel dokusu ve deniz kenarı konumuyla semt, artık o köhne görünümünden çok uzak...



Galataport olarak bilinen ve Karaköy Rıhtımı’ndan Mimar Sinan Üniversitesi’ne kadar uzanan bölgeyi kapsayacak proje Karaköy’e canlılık getirdi. Mayıs ayında ihalesi yapılan ve çok sayıda turist bekleyen proje, ilk uğrak yeri Karaköy’ü de dönüştürmeye başladı bile. 


Yatırımcılar peşini bırakmıyor 

Küçük dükkânlar büyük rakamlara satılıyor. Birçok bina da restore edilip yatırımcılar tarafından kafe ve bara dönüştürülüyor. Beyoğlu ve Tarihi Yarımada’ya da yakın olması, yanı başında Güzel Sanatlar Fakültesi ve İstanbul Modern gibi sanat merkezlerinin olması nedeniyle de galeriler ve kafelerin sayısı her geçen gün artıyor.


KÜÇÜK GALERİLERLE BAŞLADI


Bölgedeki hareket ara sokaklarda küçük galerilerin doğmasıyla başladı. Egeran, Apel, Edisyon, Mana, Pi Artworks, Elipsis başta olmak üzere birçok galeri açıldı. Hâl böyle olunca da Karaköy, İstanbullu sanatseverlerin uğrak noktası oldu. Burayı mekân olarak deneyen galeriler de yeni yerler ve sergiler açtı, dönüşüm bir bakıma, zincirleme olarak gelişti. 


Galerilerin açılmasıyla bir sergiye gelen diğerini de görme ihtiyacı hissediyor. Kafeye gelen galeriye, galeriye gelen kafeye giriyor. Bununla birlikte Karaköy’e dolaşmak için gelenler de sergi gezmek ve buranın tarihi ve sanatsal dokusundan bir şeyler almak istiyor.  AKŞAM Karaköy’de yaşanan tüm bu gelişmelerin sanatsal ayağını dönüşümün tanıklarından dinledi. 


Akşam Gazetesi


Geri Dön