16 / 06 / 2024

Karaköy Rıhtımı

Karaköy Rıhtımı

Son yıllarda birçok galerinin açılmasıyla sanat meraklılarının uğrak noktası olan Karaköy, çevrede doğan konsept kafelerle gençlerin de ilgi odağı haline geldi. Tarihsel dokusu ve deniz kenarı konumuyla semt, artık o köhne görünümünden çok uzak...

Üsküdar-Kadıköy-Maltepe Tramvayı'nın tasarımları tamamlandı! İşte Anadolu Yakası'nın ilk cadde tramvayı!

Üsküdar Meydandan başlayarak, Cevizli'ye kadar gidecek olan Üsküdar-Kadıköy Rıhtım-Cevizli Tramvayı'nın tasarımları tamamlandı. İBB Genel Sekreter Yardımcısı Doç.Dr. Pelin Alpkökin, X sosyal medya hesabından görselleri paylaştı. İşte o paylaşım ve İstanbulluların yorumları...

Ulaştırma Bakanı Uraloğlu; İskenderun Limanı'nda bir rıhtım daha gemi trafiğine açıldı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, İskenderun Limanı'nın bir rıhtımının daha gemi trafiğine açıldığını kaydederek, 6 Şubat 2023'teki Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremlerde çok ciddi hasar alan İskenderun Limanlarında kapasite fazlalaştırılarak toparlanma sürecine girildiğini belirt

Ziraat GYO İstanbul'daki 7 binasının değerini açıkladı! 

Ziraat GYO, Kadıköy Rıhtım, Maslak, Cağaloğlu, Beyazıt, Aksaray Cerrahpaşa, Bahçekapı Postane ve Mecidiyeköy binalarının değerlerini açıkladı. Peki Ziraat GYO'nun İstanbul'daki 7 binasının değeri ne kadar oldu? İşte o rakamlar...

İcradan satılık rıhtımlı Boğaz Yalısı

Yeniköy'de kendine ait rıhtımı bulunan Boğaz yalısının yüzde 50'si icradan satışa çıkıyor. 23 Aralık'ta düzenlenecek ihalede yapının yüzde 50'sinin muhammen bedeli 50 milyon lira olarak belirlendi.

Global Yatırım Holding'in Karaköy'deki binası otel oluyor!

Yük taşımacılığı sektöründen çıkma kararı alan Global Yatırım Holding Başkanı Mehmet Kutman, Karaköy'deki holding binasının otel yapılacağını belirterek, yatırımla ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Ziraat GYO Kadıköy Rıhtım binasının değeri ne kadar?

Ziraat GYO Kadıköy Rıhtım binasının değeri belli oldu. Peki Ziraat GYO Kadıköy Rıhtım binasının pazar değeri ne kadar?

Ya Kanal Ya İstanbul Koordinasyonu'ndan Kanal İstanbul eylemi! 

Ya Kanal Ya İstanbul Koordinasyonu, Kadıköy Rıhtım meydanında bir araya gelerek Kanal İstanbul Projesi'ne karşı eylem düzenledi. 

Kadıköy Ulu Cami projesine mahkemeden 'uygun değil' kararı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Kadıköy rıhtımında yapılmak için hazırlanan 'Ulu Cami' projesine onay veren koruma kurulu kararını, İstanbul 3. İdare Mahkemesi iptal etti. 

Antalya Serbest Bölgesi'ne 14 milyon dolarlık yeni rıhtım düzenlemesi!

Antalya Serbest Bölgesi, hayata geçirilmesi planlanan 14 milyon dolarlık yeni rıhtım düzenlemesi projesinde müteahhitlere teklif verildi.

Fikirtepe mağdurlarından dönüşüm eylemi!

Kadıköy Fikirtepe'de evlerine kavuşamayan ve mağdur olan vatandaşlar dün Kadıköy Rıhtım'da bir protesto gösterisi gerçekleştirdi.

Fikirtepe mağdurları Kadıköy'de basın açıklaması yapacak!

Kadıköy Fikirtepe'de evlerine kavuşamayan ve mağdur olan vatandaşlar bugün Kadıköy Rıhtım'da bir basın açıklaması yapacak.

Chistopher Lloyd California'daki rıhtım evini 2,95 milyon dolara satıyor!

Başrolünü Michael J Foxx ile oynadığı ve Dr. Emmett Brown karakteri ile bilinen Chistopher Lloyd California’da 1,5 yıl önce 2.2 milyon dolara satın aldığı küçük rıhtım evini satışa çıkardı.

Salıpazarı Rıhtımı'nın deniz zemini Silivri'ye taşınacak!

Salıpazarı Kruvaziyer Limanı projesi kapsamında Salıpazarı Rıhtımı'ndan çıkması düşünülen  500 bin metreküp deniz kökenli malzeme Silivri’ye taşınacak...

Karaköy Rıhtımı Haberi

Karaköy Rıhtımı

Galataport olarak bilinen ve Karaköy Rıhtımı’ndan Mimar Sinan Üniversitesi’ne kadar uzanan bölgeyi kapsayacak proje Karaköy’e canlılık getirdi. Mayıs ayında ihalesi yapılan ve çok sayıda turist bekleyen proje, ilk uğrak yeri Karaköy’ü de dönüştürmeye başladı bile. 


Yatırımcılar peşini bırakmıyor 

Küçük dükkânlar büyük rakamlara satılıyor. Birçok bina da restore edilip yatırımcılar tarafından kafe ve bara dönüştürülüyor. Beyoğlu ve Tarihi Yarımada’ya da yakın olması, yanı başında Güzel Sanatlar Fakültesi ve İstanbul Modern gibi sanat merkezlerinin olması nedeniyle de galeriler ve kafelerin sayısı her geçen gün artıyor.


KÜÇÜK GALERİLERLE BAŞLADI


Bölgedeki hareket ara sokaklarda küçük galerilerin doğmasıyla başladı. Egeran, Apel, Edisyon, Mana, Pi Artworks, Elipsis başta olmak üzere birçok galeri açıldı. Hâl böyle olunca da Karaköy, İstanbullu sanatseverlerin uğrak noktası oldu. Burayı mekân olarak deneyen galeriler de...