28 / 06 / 2024

Miras paylaşımlarında yeni uygulama! Uymayanlar ceza ödeyebilir...

Miras paylaşımlarında yeni uygulama! Uymayanlar ceza ödeyebilir...

Miras paylaşımında aranan yeni şart ortaya çıktığı kaydedildi. Yapılan değerlendirme kapamında, bundan sonra buna uymayan ceza ödeyecekler.



Milyonlarca kişi, ebeveynlerinden kalan gayrimenkul ve dükkan tapularını kardeşleri ile paylaşırken sıkça anlaşmazlık yaşıyor. Bu anlaşmazlıklar, hisseli tapu satışlarında içinden çıkılmaz bir hal alabiliyordu.

Fakat yaşanan bu tartışmaların son bulması için yeni bir düzenleme getirildiği kaydedildi.  Miras paylaşımında artık aranan yeni şartlar belirlendi ve pek çok kişinin bilmediği detaylar ortaya çıktı. Milyonların merak ettiği bu yeni düzenleme ile ilgili ayrıntılar belirtildi. Buna göre, miras paylaşımı hakkında yaşanan anlaşmazlık durumunda yapılması gerekenler de netleşti. Yeni düzenlemeye uymayanlar ciddi tazminatlar ödemek zorunda kalabilirler.

HİSSELERİ GERİ ALABİLİR MİYİM?

'Babamızdan kalan mirası kardeşler arasında eşit olmayacak şekilde mahkeme kararıyla paylaştık. Ancak bazı kardeşler şimdi sözleşme şartlarına uymuyorlar. Devrettiğim arsalar üzerindeki hisseleri geri alabilir miyim?' diye merak eden milyonlarca mirasçı için de açıklayıcı bilgiler paylaşıldı.

Miras paylaşımlarında yeni uygulama! Uymayanlar ceza ödeyebilir...

EŞİT PAYLAŞIM ŞARTI BULUNMUYOR

kamusonhaber.com.tr'de yer alan içeriğe göre; Kardeşler arasında miras taksim sözleşmesi yapılmış, fakat çeşitli nedenler ile durum mahkemeye taşınmış ve mahkeme tarafından bir taksim gerçekleştirilmişse, bu durumda sözleşmede kesinlikle eşit paylaşım şartı bulunmuyor. Miras, yasal olarak kardeşler arasında eşit olarak dağıtılmalıdır. Öte yandan ise mirasçılar, kendi aralarında miras paylaşım sözleşmesi yapabilirler. Bu sözleşmenin yazılı olarak düzenlenmiş olması, geçerliliği açısından önemlidir.

Resmi bir forma bağlı olmasa da yazılı olması gerekmektedir. Mirasçılar, payların nasıl bölüneceği konusunda yazılı bir belge imzalarlarsa, bu belge geçerli olduğu kaydedildi. Yine resmi bir forma bağlı olmasa da yazılı olması gerekmektedir. Mirasçılar, payların nasıl bölüneceği konusunda yazılı bir belge imzalarlarsa, bu belge geçerli olur.

Miras paylaşımında yaşanan anlaşmazlıkların çözümü için bu düzenlemelere dikkat edilmesi gerekiyor. Mirasçıların, paylaşım sözleşmelerini yazılı olarak yapmaları ve anlaşmazlık durumlarında yasal süreçlere uygun hareket etmeleri önem arz ediyor. Bu sayede miras paylaşımında yaşanan sıkıntılar en aza indirilebilir ve taraflar arasında daha adil bir paylaşım sağlanabilir

e-Devlet üzerinden "Miras Sorgulama" işlemi nasıl yapılır?

ÖTV indirimli araç alımına kısıtlama geliyor!

Vergi paketine ekleniyor: Engelli yakınının ölümü halinde mirasçılara ÖTV’yi ödeme zorunluluğu geliyor!

Kardeşler arası miras paylaşımında dikkat edilmesi gerekenler...


Geri Dön