26 / 06 / 2024

Kardeşler arası miras paylaşımında dikkat edilmesi gerekenler...

Kardeşler arası miras paylaşımında dikkat edilmesi gerekenler...

Hisseli tapu sahiplerini ilgilendiren önemli bir değişiklik uzmanlar tarafından açıklandı. Buna göre, kardeşler arasında gerçekleşen miras paylaşımında artık yeni düzenlemeler hayata geçirilmiş olacak.



Özellikle babadan veya diğer aile büyüklerinden kalan miras hisseleri üzerinde değişiklikler yapıldığı kaydedildi. Bu yeni düzenleme ile beraber, miras paylarının kardeşler arasında devri süreci önemli ölçüde hızlanmış oldu.

Önceden var olan kısıtlamalar ortadan kaldırıldı ve artık kardeşler arasında miras paylaşımı yazılı olarak yapılabilir ve karşılıklı imzalanması ile geçerlilik de kazanabilir. Buna göre, miras paylaşımlarında noter onaylı sözleşmeye ihtiyaç duyulmuyor.

Hisseli tapu sahibi olan vatandaşlar için tapu satışı sürecinde değişiklikler getirildi. Hisseli tapuların satışı için hisse sahiplerinin ortak karar alması ve tapuda hazır bulunması gerekmektedir.

Kardeşler arası miras paylaşımında dikkat edilmesi gerekenler...

kamusonhaber.com.tr'de yer alan içeriğe göre; Bu süreçte Tapu Sicil Müdürlüğü ve noter işlemlerinin tamamlanması, sınırların belirlenmesi ve parsellerin tespit edilmesi gerekiyor. Hisseli tapuların bölüşülmesi için tapuda tüm hisse sahiplerinin hazır bulunması önemlidir. Bu süreçte, hissedarlar tapuda bulunamazlarsa avukata vekalet verebilirler.

Satış işlemi tamamlandıktan sonra hisse sahiplerine düşen paylar kendilerine ödenir.Bu yeni düzenlemeler, miras kalan mülklerin veya diğer varlıkların kardeşler arasında daha kolay ve hızlı bir şekilde paylaşılabilmesini sağlanmaktadır.

Miras hakkında bilmeniz gereken önemli bir detay! Tüm miras hakkınız otomatik silinebilir...

Mirasçılar hangi durumlarda mirastan men edilebilirler?

Miras paylaşımında önemli detay! Çocuklarına eşit miras bırakmayan anne ve baba hakkında yeni düzenleme...

Miras paylaşımında merak edilenler! Bağışlanmış olan miras bozulur mu?

 


Geri Dön