27 / 06 / 2024

Konut piyasasında korkutan senaryo: 1-2 yıla kiralık ev bulamama cehennemi yaşanacak!

Konut piyasasında korkutan senaryo: 1-2 yıla kiralık ev bulamama cehennemi yaşanacak!

Konut piyasası son zamanlarda kötü günler geçiriyor. Konut fiyatları fahiş rakamlara ulaşırken kira bedelleri cep yakıyor. Vatandaşlar barınma sorunu ile burun buruna kalırken Yatırım Danışmanı Cihat Çicek'ten konut piyasasıyla ilgili korkutan senaryo geldi.



Pandemiden sonra uçuşa geçen konut piyasası son zamanlarda durgunlaştı. Fahiş rakamlardan dolayı vatandaş konut sahibi olamıyor. Konut kredisi faizlerinin de artmasıyla vatandaş artık konut yatırımından uzaklaştı. Öte yandan kira bedellerindeki yüzde 25 kira artış sınırına rağmen kira bedelleri cep yakıyor. Piyasanın ne olacağı merakla beklenirken, Yatırım Danışmanı Cihat Çicek'ten korkutan bir açıklama geldi. Çiçek, sosyal medya hesabı X'ten ABD'deki konut satışlarını değerlendirerek, kıyaslama yaptı.

Çiçek, ABD'de ev fiyatlarının tüm zamanların rekorunu kırdığını ve bunun konut kredisi faizlerinin en tepedeyken gerçekleştiğini belirtti. Çiçek, ABD konut verileri ile Türkiye'deki konut satışlarını kıyaslayarak ''Türkiyede 1-2 yıla kalmadan konut fiyat ve kiralık ev bulamama cehennemi yaşanacak'' dedi. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

cihat e. çiçek @turc35
ABD ev fiyatları tüm zamanların rekorunu kırmış Mayısta ve Faizler en yüksek ve yine konut kredisi faizleri en tepede iken ...
Üstelik orada depremde büyük yıkım ve ev sahiplerini yıldıran kontrat bozma %25 e fit etme gibi garabetler yaşanmadı ..Türkiyede 1-2 yıla kalmadan konut fiyat ve kiralık ev bulamama cehennemi yaşanacak .. 
Bilimin dediğinin tersini yaparsan, varlıkları  manipule edersen sonunda çok  kötü şişersin :)

Konut fiyatları ne olacak? Kimler evlerini satıyor, fiyatları kim yükseltiyor?

Ev sahipleri yıllık kira vergisini artık her ay ödemek zorunda! Kiranın yüzde 20'si vergiye kesilecek! İşte yeni sistem!

Geri Dön