14 / 05 / 2024

Karareis Barajı'nda inşaat sürüyor!

Karareis Barajı'nda inşaat sürüyor!

Ege Bölgesi'nin en önemli turizm merkezlerinden Çeşme'nin su problemini çözüme kavuşturmak amacıyla yapımına başlanan Karareis Barajı inşaatının 6 ay içinde bitirilmesi planlanıyor.




Ege Bölgesi'nin en önemli turizm merkezlerinden Çeşme'nin su problemini çözüme kavuşturmak amacıyla yapımına başlanan Karareis Barajı inşaatının 6 ay içinde bitirilmesi planlanıyor. Devlet Su İşleri 2. Bölge Müdürü Hayati Çelenk, ilçenin 2040 yılına kadar su sorununu çözecek Karareis Barajı'nın belirlenen sürede tamamlanması için gece gündüz çalıştıklarını söyledi.


Rekor sürede bitecek


Çelenk, "Çeşme yarımadasına hayat verecek barajımızı Urla'ya Bağlı Balıklıova'nın 22 kilometre kuzeybatısında bulunan Camiboğazı Deresi üzerinde inşa ediyoruz. Normalde 20 yılda tamamlanacak bir barajda temel kazıları 5 ay sürdü. Barajımız 6 ay sonra su vermeye hazır duruma gelecek. 28 yıldır Devlet Su İşleri'nde görev yapıyorum, şayet 15 yıl önce yapılmış olsaydı 20 senede bitmezdi. Şimdi 12 ayda bitiriyoruz. Bu bir rekordur" diye konuştu.


Suyun en fazla tüketildiği yaz aylarında 172 bin kişinin içme ve kullanma suyunu Karareis Barajı'ndan sağlanacağını söyleyen Çelenk, "Barajımızda 10 milyon metreküp su depolanacak. İhtiyaç halinde 600 bin kişinin su ihtiyacını karşılayabilecek" dedi.


MAYIS 2017'YE YETİŞTİRİLECEK


Çeşme'de geçtiğimiz yaz aylarında yaşanan su sıkıntısına dikkat çeken Çelenk, şöyle devam etti:


"Çeşme gibi önemli bir turizm merkezinin yaz aylarında susuzluk yaşaması herkesi çok etkiledi. Sayın Başbakanımız ile Orman ve Su İşleri Bakanımız bizlere talimat vererek barajı hayata geçirmemizi istedi. Kendileri Çeşme'ye çok önem veriyor, zaman zaman bizi arayıp bilgi alıyorlar. Amacımız dünyaca ünlü turizm merkezi Çeşme'nin yaz aylarında yaşanan susuzluğunu gidermek. Geçen sene susuzluk yaşandı ama artık böyle bir şey olmayacak. Sloganımız 'Çeşme yarımadasını susuz bırakmayacağız'. Hem Çeşmeli vatandaşlarımız hem de gelen turistlerimiz suyu bol bir Çeşme'de tatil yapacaklar." 200 işçinin üç vardiya halinde çalıştığı baraj inşaatının Mayıs 2017'de tamamlanmasının planlandığını belirten Çelenk, barajın yaklaşık 30 milyon liraya mal olacağını söyledi.


Yeni Asır 




Geri Dön