27 / 04 / 2024

Gümüşhane Bayburt Havalimanı inşaatı sürüyor!

Gümüşhane Bayburt Havalimanı inşaatı sürüyor!

Gümüşhane ile Bayburt arasında, temeli 13 Haziran'da dönemin başbakanı Binali Yıldırım tarafından atılan Gümüşhane Bayburt Havalimanı inşaatı sürüyor.



Gümüşhane ve Bayburt illerine hizmet verecek yıllık 2 milyon yolcu kapasiteli havalimanı inşaatında 200 futbol sahası büyüklüğündeki alanda dolgu çalışmaları tüm hızıyla sürüyor. 

İki kenti havalimanı ile buluşturacak olan ve Gümüşhane'nin Köse ilçesine bağlı Salyazı köyünde yapımı süren havalimanı, Gümüşhane'ye 67, Bayburt'a 47 kilometre mesafede inşa ediliyor.

Milliyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; yer tesliminin ardından 13 Mart'ta yapımına başlanan, 31 Mart 2020'de tamamlanması planlanan havalimanında mevcut pistin sökülmesinin ardından büyük uçakların da rahatlıkla inebileceği, yan yollarla birlikte 60 metre genişliğinde, 3 kilometre uzunluğunda olacak pist çalışması hızla devam ediyor. 

Gümüşhane Valisi Okay Memiş, havalimanı inşaatında incelemelerde bulunarak yetkililerden çalışmalarla ilgili bilgi aldı.

Vali Memiş, incelemelerin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, inşaatın hızla devam ettiğini belirterek, havalimanının Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Gümüşhane ve Bayburt'a kazandırdığı önemli ve değerli bir proje olduğunu söyledi. 


Geri Dön