27 / 04 / 2024

Karatay Belediyesi'nden toplu konut hamlesi, 400 milyon TL'lik rekor çalışma!

Karatay Belediyesi'nden toplu konut hamlesi, 400 milyon TL'lik rekor çalışma!

Karatay Belediyesi, daha yaşanabilir bir Karatay için, güvenli ve sağlıklı konutlarla kentsel çevre standartlarında yaşam alanları sağlamak amacıyla kentsel dönüşüm çalışmalarına ara vermeden devam ediyor.



Karatay Belediyesi; düzenli şehirleşmenin yanı sıra vatandaşların çok daha sağlam, konforlu ve güvenli konutlarda yaşaması için ilçe genelinde pek çok kentsel dönüşüm çalışmasını sürdürüyor.

Konya ve Karatay’a özgü mimari anlayışıyla tasarlanan konutları, tesisleri, parkları ve günümüz yaşam şartlarına uygun sosyal donatı alanlarıyla Karatay’ı çok farklı bir konuma taşımak için yoğun bir gayretin içerisinde olan Karatay Belediyesi, özellikle son senelerde kentsel dönüşüm çalışmalarını hızlandırdı.

YENİ TOPLU KONUT HAMLELERİ 2023’TE DE DEVAM ETTİ

Karatay’de daha modern ve daha güvenli bir şehirleşme anlayışını sürdüren Karatay Belediyesi, bu güne kadar toplamda 22 bin 244 konut inşa ederek vatandaşın ihtiyaç duyduğu konforlu yaşama alanlarına kavuşması için bu alanda önemli bir gayret gösterdi.

2019-2023 seneleri arasında Karatay Belediyesi öncülüğünde kurulan Akıncı Park (264 daire), Akasya Park (228 daire), Aksa Park (312 daire) ve bu sene içerisinde yeni kurulan Sedir Park Konut Yapı Kooperatifi (600 daire) olmak üzere toplamda 1404 adet dairelik projeler sayesinde vatandaşlar yeni, güvenli ve konforlu konutlarına kavuşacak.

Ayrıca yapılaşmanın yavaşladığı alanlarda vatandaşlardan gelen taleplere göre de Karatay Belediyesi, yeni kooperatiflerin kurulmasına öncülük eden çalışmalarına devam ediyor.

Karatay Belediyesi nden toplu konut hamlesi, 400 milyon TL lik rekor çalışma!

KARATAY’DA 400 MİLYON LİRALIK REKOR DÜZEYDE KAMULAŞTIRMA ÇALIŞMASI

Karatay Belediyesi, kamulaştırma çalışmalarına ise ayrı bir önem veriyor. 2019 yılında yaklaşık 10 milyon lira olan kamulaştırma bütçesi, 2020 yılında 20 milyon 647 bin liraya 2021 yılında ise 91 milyon liranın üzerine ulaştı. Karatay Belediyesi’nin 2022 yılı kamulaştırma bütçesi 74 milyon 866 bin lira olarak gerçekleşti.

Yaşanılabilir kentler inşa etmenin yolunun kentsel dönüşümden geçtiği anlayışıyla hareket eden Karatay Belediyesi; Aziziye ve Akçeşme Mahallelerinin dışında Sultan Mesud, Çimenlik, Sütçü (Hacısadık ve Hacıcemil) ve Fetih Mahallelerinde yoğun kamulaştırmalar yaptı. Karatay Belediyesi böylece 2019 yılından 2023 senesi başına kadar toplamda 196 milyon TL'lik kamulaştırma çalışması yapılmış oldu.

Bu sene içerisinde de ilçenin neredeyse tamamında kentsel dönüşüm çalışması gerçekleştiren Karatay Belediyesi, ilçeye daha modern bir kimlik kazandırmak amacıyla; Akçeşme, Sultan Mesud, Çimenlik, Mezbaha (Fetih), Sütçü (Hacısadık ve Hacıcemil), Erenler, Aziziye, Nakipoğlu, Sarıyakup ve Akifpaşa Mahalleleri başta olmak üzere toplamda 10 mahallede yaklaşık 204 milyon lira bedelinde kamulaştırma çalışması gerçekleştirdi. Karatay Belediyesi; 2019-2023 seneleri arasında gerçekleştirdiği kamulaştırma bedeli rekor seviyeye ulaşarak toplamda 400 milyon lirayı aştı.

KENTSEL DÖNÜŞÜMDE BÜYÜK BİR ATILIM İÇERİSİNDEYİZ

Karatay’ın kentsel dönüşümü adına büyük bir atılım içerisinde olduklarına dikkati çeken Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca; “Yaşanılabilir şehirler inşa etmenin kentsel dönüşümden geçtiğinin farkındayız” dedi.

Karatay Belediyesi olarak düzenli şehirleşmenin yanı sıra vatandaşların çok daha konforlu, sağlam ve güvenli konutlarda yaşaması amacıyla ilçe genelinde pek çok çalışma yürüttüklerine vurgu yapan Başkan Hasan Kılca; “Öncelikli hedefimizi sosyal ve teknik altyapı ihtiyacı, engelsiz yaşam, çevresel değerlerin korunması, sürdürülebilirlik ile tarihi ve kültürel mirasın korunması üzerine kurduk. Bu noktada şehrimizin, ilçemizin ve bölgemizin özgün mimari anlayışıyla tasarlanan parkları, konutları, tesisleri ve günümüz yaşam koşullarına uygun sosyal donatı alanlarıyla Karatay’ı çok farklı bir konuma taşımak için yoğun bir şekilde çalışıyoruz. Karatay Belediyesi olarak 2019-2023 seneleri arasında gerçekleştirilen kamulaştırma bedelimiz rekor seviyeye ulaşarak 400 milyon lirayı aşmış durumda. Yine 2019-2023 seneleri arasında 92 adet farklı düzenleme sahasında 19 milyon 129 bin 780 metrekarelik alanda 3194 sayılı İmar Kanunu’nun 18. madde imar uygulamasını tescil ederek hak sahiplerine yeni imar tapularını teslim ettik. Bir taraftan da yeni toplu konut hamleleriyle Karatayımızda düzenli şehirleşmeye öncülük ediyoruz. Bu ve bunun gibi çalışmalarımızın daha da iyi seviyeye gelmesi için gece-gündüz demeden çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

2024 zamlı bedelli askerlik ücreti belli oldu mu?

DASK'ın 35,9 milyar TL'lik hasar ödemesinin yüzde 96'sı 6 Şubat depremleri için!


Geri Dön