02 / 05 / 2024

Karatay metropol ilçe olma yönünde ilerliyor!

Karatay metropol ilçe olma yönünde ilerliyor!

Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, 2013 yılında gerçekleştirilen ve 2014 yılı içerisinde yapılacak yatırımları değerlendirerek, "Hz. Mevlana'nın diyarı Karatay metropol bir ilçe olma yönünde hızlı adımlarla ilerliyor" dedi...



Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, 2013 yılında gerçekleştirilen ve 2014 yılı içerisinde yapılacak yatırımları değerlendirerek, "Hz. Mevlana'nın diyarı Karatay metropol bir ilçe olma yönünde hızlı adımlarla ilerliyor" dedi. 


Karatay Belediyesinin 2013 yılında yatırımlarının hızlı bir şekilde devanı ettirdiğini dile getiren Başkan Hançerli, her pazartesi günü ya bir açılış ya da bir temel atma töreni gerçekleştirdiklerini söyledi. 17 Aralık ta Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla yapılan toplu açılış töreninde 5 farklı hizmetin açılışının gerçekleştiğini ifade eden Hançerli, 2013 yılı içerisinde rekor üstüne rekor kırarak özellikle 201 milyon TL olan 2013 bütçesini 2014 yılında 250 milyon TL olarak belirlediklerinin altını çizdi. Geçtiğimiz yıl içerisinde gerçekleştirilen önemli yatırımlardan bahseden Hançerli, 12 milyon TL tutarında Celalettin Karatay Kongre ve Gençlik Merkezi, ikinci Yüzme Havuzu. Muhsin Yazıctoğlu Parkı, Sevgi Evleri Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi, 5 kapalı spor salonu, 3 ana okulu, İmam Hatip Liselerinin eğitim öğretime başlaması, kamulaştırma çalışmaları ve yeni imar yollarının açılmasıyla 2013 yılının dolu dolu geçtiğini söyledi. 


22. TOPLU KONUT HAMLESİNE BAŞLANIYOR 


Mevlana Kültür Merkezi karşısı 230 bin metrekarelik alanda çalışmaların tamamlandığını, proje kapsamında bu bölgede alışveriş merkezleri, konaklama alanları ve eğitim alanlarının 2014 yılı içerisine yapımına başlanılacağını kaydeden Başkan Mehmet Hançerli, Keykubat Mahallesine ise 22. toplu konut hamlesinin yine 2014 yılı içerisinde başlanacağını ifade etti. 


Türkiye'de kentsel dönüşüm çalışmalarını en iyi uygulayan belediyelerden bir olduklarını vurgulayan Hançerli, 5 milyon metrekare alanda gerçekleştirilen İmar Revizyon Planı ile modern bir Karatay'ın oluştuğunu belirtti. Büyükşehir Belediyesinin Karatay ilçesine 150 milyon TL yatırım gerçekleştirdiğini ifade eden Başkan Hançerli, "Adliye binası, raylı sistem, KTO Karatay Üniversitesi, bölge hastanesi ve diğer butun yatırımlarla Hz. Mevlana'nın diyarı Karatay metropol bir ilçe olma yönünde hızlı adımlarla ilerliyor" dedi. 


Yeni Haber Gazetesi 


Geri Dön