02 / 05 / 2024

Karatay'da tapular verildi!

Karatay'da tapular verildi!

Karatay Belediyesi ilçe sınırları içinde düzenli kentleşmeyi sağlamak amacı ile Belediyelerin asli görevlerinden olan 3194 Sayılı İmar Kanununun 18. Maddesini hızlı ve sağlıklı bir şekilde uygulamaya devam ediyor.



Konu ile ilgili bir açıklama yapan Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli “Belediyemiz yapılaşma yönünden köhneleşmenin başladığı, imar planına göre yapılaşmanın yavaşladığı ve kent merkezinde ki imar planının yetersiz kaldığı bölgelerde kentleşmenin hızlandırılması ve teşvik edilmesi, ortak kamu alanı olan yeşil alan, dini tesis, sosyal tesis, eğitim tesisi, resmi kurum alanı ve yol otopark gibi teknik alt yapı alanlarının bölgede yaşayan nüfus oranınca,  kişi başına düşen ortak alanların artırılması ve kaliteli kent yaşam standartlarının artırılmasının sağlanması amacı ile ilçemiz sınırlarında toplam 5.000.000 m2 alanda Revizyon İmar Planı hazırlanmış ve Konya Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından onaylanarak yürürlüğe girmiştir.


Revizyon imar planlarının onaylanmasına müteakip bu alanlarda 18. Madde uygulama çalışmaları başlatılmış olup, Ulubatlı Hasan ve Çimenlik Mahallelerindeki 18. Madde uygulama çalışmaları tamamlanarak mülk sahiplerine tapuları dağıtılmaya başlanmıştır. Diğer mahallelerdeki 18. Madde uygulama çalışmalarımız devam etmektedir.” dedi. Başkan Hançerli imar uygulamalarının devam ettiği Hamzaoğlu Mahallesi, Doğuş Mahallesi iki adet 18 madde uygulaması ve Hacı Cemil Mahallesi 18. Madde uygulamalarının tapuya gönderildiğini ve tescil aşamasında olduğunu, diğer mahallelerdeki 18. Madde uygulama çalışmalarının büyük çoğunluğunun ilan sürelerinin tamamlandığını ve tescil işlemi için tapuya gönderilmek üzere evrak hazırlama çalışmalarının yoğun bir şekilde devam ettiğini belirtti.


Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli; 18. Madde uygulamalarında ekiplerimiz vatandaşımızın mülkünü kendi mülkü gibi değerlendirerek herkese mümkün olduğu kadar kendi yerlerinden imar parseli vermektedirler. İmar uygulaması içinde kalan mülkiyet sahiplerine el broşürleri ile bilgi verilmekte ayrıca yerel basın, Belediye ilan panosu ve muhtarlara yapılan yazılı tebligatlar ile ilan edilmektedir.


Anadolu Manşet 


Geri Dön