23 / 07 / 2024

Karavan sektörü yerel yönetimlerden destek bekliyor!

Karavan sektörü yerel yönetimlerden destek bekliyor!

Pandemiden sonra kamp karavan tatiline olan ilginin artması ile birlikte, kamp ve karavan turizmi için yeterli alan bulunmadığı ifade ediliyor. Buna göre, Ege’de yaşanan kamp alanı krizi de karavancıları maalesef mutsuz etmektedir.




Pandemi ve depremlerden sonra son senelerde hem doğaya dönüş hem de güvenlik amacıyla kamp ve karavan turizmine artan talep, otel ücretlerindeki artış ile beraber devam etmektedir. Karavancılar, kamp alanı ile ilgili sıkıntılarının çözülmesi için yerel yönetimlerin harekete geçmesini istiyorlar.  İzmir  Kamp ve Karavan Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Doğan Mustafa Yokuş, kamp alanları yetersiz ve pahalı olduğu için artık karavan tatilinin de sıkıntılı olduğunu dile getirmiş oldu.

ekonomim.com'dan İrem Ceylin Demircan'ın haberine göre; Ege Bölgesi ve özellikle İzmir’de zaten az olan kamp alanlarının aynı zamanda bakımsız olduğunu ifade eden Yokuş, “Dünyanın her yerinde ‘karavan turizmi’ varken, bir tek bizim ülkemizde yok. Şimdi hangi bir sahil şeridine giderseniz gidin ‘karavan koymak yasaktır’ yazısını görüyoruz. Yerel yönetimlerden bu konu hakkında destek bekliyoruz. Uygun bütçelerde konaklamak istiyoruz. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay’ın, seçim döneminde kamp alanlarını artırma sözü üzerine destek bekliyoruz” diye ifade etti.

Karavan sektörü yerel yönetimlerden destek bekliyor!

KAMP ALANLARI ÇOK PAHALI 

Karavan üreticisi Suat İnan ise karavana olan ilginin sürekli yasaklar ile karşılaşmasına da dikkat çekmiş oldu. Buna göre, İnan, “Artık karavan sahipleri kamp alanlarına girmek yerine doğaya kaçıyorlar. Orada da zaman zaman sorunlar yaşıyorlar. Kamp alanları çok pahalı, bu da karavancıları üzen bir durum oluyor” diye konuştu.

KARAVAN TATİLİ TERCİH EDİLİYOR

Karavan üreticisi Deniz Yurtkulu ise insanların son yıllarda doğaya dönme istekleri ile karavan tatiline olan ilgilerinin arttığını dile getirdi. Yurtkulu, “Son senelerde özellikle artan otel maliyetleri, insanların doğaya dönme isteği ile karavan tatiline olan ilgi oldukça arttı” ifadelerinde bulundu.

Karavan ve tiny houselara talep giderek artıyor!

A101 2 Mayıs 2024 aktüel ürünler kataloğunu yayımladı! A101'e bu perşembe "Çekme Karavan" geliyor! 

Karavana talep 4 kat arttı, karavan üreticiler 1 yıl sonra gün vermeye başladı!

Otel fiyatları tavan yaptı, çadır ve karavana talep arttı! Karavan kiraları ne kadar 2024?


Geri Dön