Ekonomi

Karavancılara kötü haber! Karavancılara para cezası geliyor!

Karavancılara ceza geliyor. Pandemi süresince izole tatil yöntemlerinden biri olan karavan çok yaygınlaşmaya başladı. Ancak bu durum bazı sorunlara neden oluyor. Onları önlemek için belli başlı yaptırımlar uygulanacak.Artık kafasını dinlemek isteyenler bir karavan alıyor ya da kiralıyor

Karavan hayatı ve karavanlı tatil yöntemleri coronavirüsün hayatımıza girdiği günden beri yani pandemi ile yaygınlaşmaya başladı. Artık kafasını dinlemek isteyenler bir karavan alıyor ya da kiralıyor. Ancak karavanların park edildiği yerler artık rahatsızlık vermeye başladı. Bu soruna çözüm ise para cezası ile çözülmeye çalışılacak. Karavancılar eğer böyle devam ederse, para cezalarını ödemek zorunda kalacaklar. İşte haberin detayları!

KARAVANCILARA PARA CEZASI MI GELİYOR?

Konyaaltı ilçesinde, yüzlerce karavan sahibi, sahile yakın birçok yeri sabit park yeri olarak kullanmaya başladı. Pandemi döneminde 11 kilometrelik Konyaaltı sahiline yakın birçok cadde ve sokak, park ettikleri alanda aylarca kalan karavancılar tarafından kullanıldı. Normal karavan tipinin dışında bazı kişilerin otobüs ve minibüsleri de karavan gibi kullandığı görüldü. Bu kişiler, sahile en yakın bulabildikleri sokaklara park ettikleri otobüsler ve minibüslerde yaşıyor. Bu küçük veya büyük karavanların sokak ve caddelere park etmesi bazı sorunlar doğurdu. Burada yaşayan vatandaşlar, kendi araçlarını park etme sorunu yaşarken, karavanların sokak ve caddeleri işgal etmesinden de rahatsızlık duyuluyor.

Vatandaşlar karavanlarla ilgili rahatsızlıklarını hem Büyükşehir Belediyesi hem de Konyaaltı Belediyesi'ne bildirdi.  Konyaaltı sahilinin günlük ziyaretçi trafiğini de olumsuz etkileyen bu sabit karavan parkları Büyükşehir Belediyesini harekete geçirdi.  Emlak ve İstimlak Daire Başkanlığı'nca Büyükşehir Belediye Meclisi'nin haziran ayı meclis gündemine alınması için teklif yazısı gönderildi. Haziran ayında yapılan meclis toplantısında, Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek'in başkanlığında yapılan oylamada, teklifin gündeme alınması oy birliğiyle kabul edildi.

Karavanlar için Mülkiyeti Büyükşehir Belediyesi'ne ait Arapsuyu Mahallesi'ndeki 6 bin 329 metrekarelik alanın, 4 bin 114 metrekarelik kısmının karavan parkı olarak kullanılması önerildi. Teklif yazısında, Konyaaltı ilçe sınırlarında belirlenen alan dışında karavan araçlarının bekleme ve park etmelerinin yasaklanması da yer alıyor. Belirlenen karavan parkı alanı dışında konumlandığı tespit edilen karavan araçlarını kolluk kuvvetleri söz konusu parsele yönlendirecek. Uyarılara rağmen karavan park alanı dışında bölgede park eden karavancılara idari para cezası uygulanacak.