02 / 05 / 2024

Karayip ülkeleri artık daha ucuza vatandaşlık veriyor!

Karayip ülkeleri artık daha ucuza vatandaşlık veriyor!

Koronavirüs nedeniyle turizmin kötüye gitmesi Karayip ülkelerinin vatandaşlık programlarını ucuzlamasına neden oldu. Gayrimenkul alınmasıyla vatandaşlık veren bu ülkeler 2020'de minimum yatırım miktarı koşullarında indirim yaptı.



Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs pandemisi nedeniyle turizmin tamamlanma noktasına gelmesi Karayip ülkelerinin vatandaşlık programlarını ucuzlamasına neden oldu. Habertürk'te yer alan habere göre; belli miktar finansal yatırım ve/veya gayrimenkul alımı karşısında vatandaşlık veren bu ülkeler 2020 yılında minimum yatırım miktarı koşullarında indirim yapıldı. Sıcak iklimi ve güzel doğasıyla ilgi çeken bu ülkeler yaptıkları indirim kapsamında daha fazla kişiye vatandaşlık satıyor.

Karayip ülkeleri artık daha ucuza vatandaşlık veriyor!

ST. LUCIA

Mayıs ayında St. Lucia yönetimi tahviline göre vatandaşlık verme programında indirim yaptı. İndirim 2020 sonuna kadar sürecek.

Bu kapsamda herhangi bir ülke vatandaşı 250 bin dolarlık St. Lucia tahvili alıp bu ülkenin pasaportuna sahip olabiliyor. 4 kişilik bir ailenin vatandaşlığa sahip olabilmesi amacıyla 300 bin dolarlık tahvil alımı yapıyor. Korona öncesi söz konusu programda minimum yatırım miktarı tek kişi için 500 bin, aile için 550 bin dolar oldu. 

ST KITTS & NEVIS

St.Kitts and Nevis vatandaşlığı için adalardan 200 bin dolarlık gayrimenkul satın alıyor. Bu durumda önceden devletin belirlediği bir hayır kurumuna 190 bin dolarlık bağış yapması gerekiyordu.

St.Kitts and Nevis yönetimi bu bağış miktarını 190 bin dolardan 150 bin dolara düşürme kararı aldı. İndirim ise 2020 sonuna kadar sürecek.

Karayip ülkeleri artık daha ucuza vatandaşlık veriyor!

ANTIGUA & BARBUDA

Antigua & Barbuda vatandaşlığı için koronavirüs öncesinde 200 bin dolarlık gayrimenkul almak ve ülkenin gelişim fonuna 125 bin dolar yatırması şartı aranıyor.

Antigua & Barbuda yönetiminin aldığı karar kapsamında artık söz konusu fona 100 bin dolar yatırmak yetiyor. 200 bin dolarlık gayrimenkul alımı şartında ise indirim yapılmadı. 


Geri Dön