18 / 05 / 2024

Kardemir yeni tesisler açıyor!

Kardemir yeni tesisler açıyor!

Üretim tesislerine yapılacak yatırımlarla kapasitesini önemli oranda artıracak olan Kardemir, yeni ürünlerini piyasaya sunmaya hazırlanıyor. Ray üreticisi Kardemir, kurulacak olan yeni tesisi 700 bin ton/yıl kapasiteli olacak...





Üretim tesislerine yapılacak yatırımlarla kapasitesini önemli oranda artıracak olan Kardemir, yeni ürünlerini piyasaya sunmaya hazırlanıyor. 


Ray üreticisi Kardemir, kurulacak olan 700 bin ton/yıl kapasiteli yeni çubuk ve kangal haddehanesinde düşük ve yüksek karbonlu çelikler, öngermeli beton çelikleri, yüksek alaşımlı çelikler, rulman çelikleri, otomat çelikleri, yay çelikleri, kaynak telleri, otomotiv çelikleri ile özel çubuk çelikler üretecek. Şirket, 200 bin adet/yıl kapasiteli teker fabrikasında ise yük ve yolcu vagonu tekerleri ile lokomotif tekerleri üretecek. 


Tesislerde üretim kapasitesi 3 milyon tona çıkacak Kapasite artışına yönelik başlattıkları Sinter Fabrikası, 3 Nolu Hava Ayrıştırma Tesisi, Yeni Kok Fabrikası, Yeni Kireç Fabrikası, Yeni Enerji Santrali ve Yeni Sürekli Döküm Tesisi gibi önemli projeleri tamamlayarak işletmeye aldıklarını söyleyen Kardemir Genel Müdürü Fadıl'Demirel, montaj çalışmaları devam eden ve bu yılın üçüncü çeyreğinin başında tamamlanması planlanan 5 Nolu yüksek fırm ileyeni oksijen konverteri yatırımları ile birlikte üretim kapasitelerinin 3 milyon tona çıkacağım ifade etti. Temel inşaat çalışmalarına paralel montaj çalışmaları süren Çubuk ve Kangal Haddehanesi ve Teker Fabrikası yatırımları ile birlikte bu kapasiteyi katma değeri yüksek ürünlere dönüştüreceklerini belirten Demirel, böylelikle raylı sistemler, yapısal çelik ve başta otomotiv sektörü olmak üzere makine imalat sanayisinin ihtiyacı olan tüm çelik kalitelerinin Kardemir'in tesislerinde üretilir hale geleceğine dikkat çekti. Şirket, Ray Profil Haddehanesinde montaj çalışmaları devam eden Yuvarlak Malzeme Izgarası ve Paketleme Tesisi ile birlikte 0350 mm'ye kadar kalın yuvarlak çelikleri de ürün gamma ekleyecek. İthal ikamesi olan mantarı sertleştirilmiş rayların da üretimine başlanacak. 


SABİHA TOPRAK/ KARABÜK- DÜNYA 





Geri Dön