Genel

Kardeş kardeşe tapu verebilir mi?

Tapu devir süreci belli başlı şartların yerine getirmesi sonucu yapılmaktadır. Peki Kardeş kardeşe tapu verebilir mi? İşte detaylar!Bu durumda işlem sonucunda çıkan tapu harcını hem alıcı ve satıcı ödemelidir

Tapu belli işlemler sonucunda başka birine devredilebilir. Bu durumda işlem sonucunda çıkan tapu harcını hem alıcı ve satıcı ödemelidir. Tapu devri nasıl olur, Kardeş kardeşe tapu verebilir mi? İşte sorulan bu soruların yanıtları…

KARDEŞ KARDEŞE TAPU VEREBİLİR Mİ?

Gayrimenkul devir ve iktisaplarında bahsedilen tapu harcı, emlak vergisi değerinden az olmamaktadır. Bildirilen devir ve iktisap bedeli üzerinden hesaplama işlemi yapılıyor. Kardeşler arasında satış yolu ile devir yapılmak isteniyor ise harcın ölçüsü devir eden ve devir alan için ayrı ayrı olmak üzere devir bedeli üzerinden binde 20 oranında bir ödeme yapılmalıdır.

Kardeşler arasında bağış işleminin yapılması halinde de emlak beyan değerinden düşük olmamak ile bağış için beyan edilen değer üzerinden binde 68,31 oranında tapu harcı, bağışı kabul edenden tahsis edilir. Buna ek tapu döner sermaye bedeli için 233 TL ödenmesi gerekmektedir. İlaveten de Hizmet Bedeli olarak da 32 TL olarak tahsil edilir.

E-DEVLET ÜZERİNDEN TAPU DEVRİ NASIL YAPILIR?

Tapu devrinin yapılması için sisteme alıcı ve satıcının T.C. kimlik numarası, e-devlet şifresi, telefon numarası ve tapu müdürlüğü isimleri girilir. Sonrasında tapu müdürlüğü tarafından harç miktarı hesaplanıp vatandaşlara bildirilir. Vatandaşların ücretlerini yatırmaları gerekir. Sonrasında ise web tapu randevu saati SMS ile iletilmektedir.

TAPU HARCI NEREYE YATIRILIR?

Tapu harcının yatırılmasına dair birden çok yöntem bulunmaktadır.  İşte o yöntemlere dair araştırılanlar; İlk olarak online olarak yani online olarak bu işlem yapılabilir. İnternet üzerinden tapu harcı ödemesi yapabilmek için İnteraktif Vergi Dairesi sistemleri kullanılabilir. İlk yöntem dışında vergi dairelerine gidilip tapu harcı ödenmelidir. Bu yolların dışında son olarak da Hazine ve Maliye Bakanlığının yetki verdiği bankalara gidilerek yapılabilir.

TAPUSU OLMAYAN EV ALINIR MI?

Tapu bir taşınmazın var olduğu ve bu mülkün kimin üzerine olduğunu ortaya koyan bir belgedir. Eğer bir gayrimenkul satışının hukuki bir boyutunun olması ve resmi bir nitelik kazanması için, ortada bir tapunun olması gerekir böyle bir şart bulunmaktadır. Tapusuz gerçekleştirilen alım ve satışların da herhangi hukuki ve resmi bir geçerliliği bulunmamaktadır.

E- devlet üzerinden tapu devri nasıl yapılır?

Eşe bedelsiz tapu devri nasıl yapılır?

Bir tapunun kime ait olduğunu nasıl öğrenebilirim?