30 / 04 / 2024

Kare İnşaat Irak'ta Basra Times Square AVM'yi inşa ediyor!

Kare İnşaat Irak'ta Basra Times Square AVM'yi inşa ediyor!

Uzun yıllardır çok katlı çelik yapılar alanında hizmet veren, Türkiye ve yurtdışında çok sayıda projeye imza atan Kare İnşaat Basra'da 45 bin metrekare alan üzerinde Basra Times Square AVM'yi inşa ediyor...



Uzun yıllardır çok katlı çelik yapılar alanında hizmet veren, Türkiye ve yurtdışında çok sayıda projeye imza atan Kare İnşaat Mimarlık Turizm Şirketi sahibi Yük. Müh. Nuri Işık önderliğinde, Irak’ ın en güneyinde bulunan Basra kentine 45.000 m2 kiralanabilir alanı bulunan, tamamı çelikten oluşan modern bir alışveriş merkezi inşa ediyor. Yapımı halen devam eden AVM inşaatının tüm malzeme gereksinimleri özellikle Türkiye'den gönderiliyor. 


Yurt içi ve yurt dışında 120 den fazla, tamamı çelikten yapılan projelere imza atan Kare Çelik İnşaat’ ın sahibi Yük. Müh. Nuri Işık,  savaş sonrasında yeniden yapılanmaya başlayan Basra’ daki alışveriş merkezi projesi “Basra Times Square” ile dikkatleri çekiyor.


Orta Doğu’ nun Venedik’ i olarak tanımlanan Basra’ nın ticari olarak en kalabalık bölgesi olan Al Jubiale’ de konumlanan “Basra Time Square” havaalanına 14 km., Shatt Al Arab nehrine 1.2km  uzaklıktadır. Basra halkının geniş bir alanda, organize ve kolay alışveriş yapma ihtiyacını karşılayacak olan “Basra Times Square” ilk alışveriş merkezi olma özelliğiyle önem taşımaktadır.


2014 ikinci çeyreğinde tamamlanması planlanan, ticari ve turistik açıdan stratejik bir lokasyonda bulunan “Basra Times Square”; tekstil, ev dekorasyonu, elektronik, yeme-içme, spa ve güzellik merkezi, çocuklar için eğlence merkezi, sinema, otopark gibi hizmetleriyle geniş bir kitleye hitap etmektedir.


Yük. Müh. Nuri Işık, son zamanlarda oldukça gelişme kaydeden Kuzey Irak’ da bulunan Erbil ve Sülaymaniye’ nin aksine savaştan sonra kendini yeni toparlayan Basra şehrine yatırım yapmayı tercih etti. Nuri Işık yeni projesi “Basra Times Square” için şunları söyledi:



“Basra şehr,  gerek bölgesinde barındırdığı zengin petrol yataklar,  gerekse de Irak’ ın dünyaya açılan limanı ünvanını elinde bulundurmasıyla bölgede önemli bir jeopolitik bir değere sahiptir. Türkiye’ de görmeye alışık olduğumuz kalitede ve çoğunluğunu Türk markaların oluşturacağı bir konsept oluşturduk. İçerisinde mağazalar, beş salonlu bir sinema, food court ve çocuk oyun alanlarını barındıracak “Basra Times Square” şehri, büyüklüğü ilede Irak'ın en büyük alışveriş merkezi olma özelliğini taşıyor. Üç buçuk milyona yakın yaşayanı bulunan bir şehir olan Basra halkı, savaş sonrası Kuzey Irak’ ta olduğu gibi yaşam standartını ve refah seviyesini yükseltmek istiyor. Proje halen yapım aşamasında olmasına rağmen şimdiden Türk ve uluslararası büyük markalardan yoğun  kiralama talepleri almaktayız. Amacım AVM'nin büyük bir  bölümünü Türk firmalarına kiralamak ve onlara yardımcı olmaktır. 2016 yılında tamamlanacak beş yıldızlı otel projemiz ile de Basra kentinin yeniden yapılanmasına büyük katkıda bulunacağımızı düşünüyorum.”





Geri Dön