02 / 05 / 2024

Karia Yolu uluslararası fuarlarda yerini alıyor!

Karia Yolu uluslararası fuarlarda yerini alıyor!

Muğla Ticaret ve Sanayi Odası ( MUTSO ) Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Karakuş, turizmin 12 aya yayılmasına katkı sağlaması öngörülen "Karia Yürüyüş Yolu" projesini anlattı...




Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Karakuş, turizmin 12 aya yayılmasına katkı sağlaması öngörülen "Karia Yürüyüş Yolu" projesini anlattı. 800 kilometreyle Türkiye'nin en uzun yürüyüş parkurunu oluşturan proje, dünyanın en güzel, doğal ve tarihî alanlarından geçen bir rotaya sahip olmasıyla da ayrı bir değer taşıyor.


Muğla'nın uzun sahil şeridi ve yüzde 68'lik ormanlık alana sahip olmasının yanısıra doğal güzelliği, kültür zenginlikleri ve tarihî birikimiyle dünyada turizmle önemli bir yere sahip olduğunu anlatan Karakuş, "İlimiz, ülkemizin diğer bölgelerine göre iklim açısından da adından söz ettiren bir turizm beldesidir. Muğla’ya getirilmesi gereken hizmetlerde de ilimizin en büyük sorunlarından biri olan turizmin 12 aya yayılmasıyla ilgili projeleri hayata geçirmeye çalışıyoruz. Bunlardan en önemlilerinden birisi, geçtiğimiz yıl şubat ayında hayata geçirdiğimiz Karia Yolu projemizdi. Kalkınma ajansımızın da desteğiyle hazırlamış olduğumuz bu proje sonunda, 800 kilometreylelik bir yürüyüş yolunu ilimize kazandırmış olduk." dedi. Bülent Karakuş, Karia Yürüyüş Yolu'nun Türkiye'deki en uzun yürüyüş parkurunu oluşturduğuna dikkat çekerek, "Ayrıca dünyanın en güzel doğal ve tarihî alanlarından geçen ve doğal güzelliklerin yanısıra hem denizi hem de ormanı birarada görebileceğimiz bir yürüyüş rotasına sahip. Bu özelliğiyle açıldığı ilk yılda bile çok büyük bir ilgi gördü ve tüm ülkede olduğu gibi yurtdışından gelen turistlerin de artık yürümeye başladığı bir güzergâh haline geldi." ifadelerini kullandı.


KARİA YOLU ULUSLARARASI FUARLARDA YERİNİ ALIYOR


Turizm projesi olan Karia Yolu'nu ülkede ve dünyada tanıtmak için uluslararası ve ulusal fuarlarda yerini aldığını ifade eden MUTSO Başkanı Karakuş, "Karia Yolu, ocak ayının ikinci haftası turizmde dünyanın en büyük beş fuarından biri olan Utrecht Vakantiebeurs 2014 Hollanda Fuarı ve yine ocak ayının son haftası TÜYAP'ta 18. kez kapılarını açan EMITT Doğu Akdeniz Uluslararası Seyahat ve Turizm Fuarı'nda tanıtıldı. Önümüzdeki dönemde de Berlin ve İngiltere'de düzenlenecek olan fuarlara katılım sağlanarak, bu yolun bilinirliğinin arttırılması için çalışmalara devam edeceğiz." şeklinde konuştu.


TARİHİN İÇİNDEN GEÇEN ROTA


Karia Yolu'nun, Muğla'nın Marmaris ilçesine bağlı İçmeler beldesinden başlayıp Datça Yarımadası ve Gökova Körfezi'nden Akyaka ve Milas'a uzanan güzergâhında Kaunos, Knidos, Labranda, Herakleia Latmos, Alinda ve Stratonikeia gibi ünlü antik kentler bulunuyor. Rota üzerinde Prehistorik çağların duvar resimlerinden klasik dönemin anıt mezarlarına, Helenistik dönem tapınaklarından Roma dönemi agoralarına, Bizans dönemi manastırlarından köylerin diğer bölgelerinde görülmeyen ev mimarisine kadar değişen yapıları birarada bulmak mümkün.



Malatya Gerçek


Geri Dön