15 / 05 / 2024

Karmak, bu yıl kapasite artırımına odaklandı!

Karmak, bu yıl kapasite artırımına odaklandı!

Kayseri 'de çelik ve iç oda kapıları üretimi yapan Karmak Makine, bu yılın ilk yarısında yatırımlarıyla büyümeye devam ediyor.



Ar-Ge faaliyetleri ile ürünlerinde estetiğin yanı sıra dayanıklılığı da artırma yönünde çalışmalara devam eden firma, kalitesini artırarak, ürünleri ile pazar payını artırmayı hedefliyor. Bu yılki yatırımlarıyla kapasitede artış sağlayacaklarını ifade eden Karmak Makine Genel Müdürü Arif Bostancı, "Ar-Ge çalışmalarına önem veren firmamızda kalitemizi üst seviyeye taşımak adına çalışmalar yapıyoruz. Günün ihtiyaç ve trendine uygun çelik kapüarı üretiyoruz. Yatırımlarımıza devam ederek, bu yü içinde mevcut 8 bin 500 metrekare üretim alanımıza ek 3 bin 500 metrekare tesis inşaatına başladık. Üretim kapasitemizde artış sağlayarak, yıllık 21 bin çelik kapı üretimine ulaştık" dedi. 




"Alternatif pazarlarla ihracatı artıracağız" Şirketlerinin ihracat alanında iyi bir konumda olduğunu ve bugün itibarıyla üretimlerinin yüzde 40'ını ihracata kanalize ettiklerini bildiren Arif Bostancı, "Bugün itibarıyla 16 ülkeye ihracat yapıyoruz. Bu rakamı yeni pazarlarla artıracağız. Bunun için pazar araştırması içindeyiz. İç pazar kadar ihracatı da önemseyen bir fîrmayız"diye konuştu. Şu anda yaklaşık 70 satış noktasında ürünlerinin bulunduğunu vurgulayan Bostancı, Türkiye genelinde kurdukları bu ağı genişleterek, bayi sayısında artışın devamlılığını sağlayacaklarını söyledi. 



Çelik kapı alanında sekiz temel başlık altında ürün çeşidi sunduklarına dikkat çeken Arif Bostancı, şunları kaydetti: "Demonte kaSa üretimimizin yanı sıra özel elektronik sistemli parmak izi şifreli, kumandalı bahçe villa kapıları üretimimiz de mevcut. İç oda kapüarında Amerikan panel, ahşap kapı ve ahşap kaplamalı kapıları ürün çeşitliliğimiz içinde sıralayabiliriz." 



Dünya Sektörel Ek


Geri Dön