Kent Haberleri

Karnesi güzel gelen öğrenciye Aile Bakanlığından müjde! Başarı teşvik programı ile ödül dağıtacak!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Başarı Teşvik programının detayları yaz tatili yaklaşınca gündemde yer almaya başladı. Peki, Başarı Teşvik programı nedir? İşte detaylar...Bu kapsamda öğrenciler devlet tarafından verilecek Başarı Teşvik programının detaylarını sorgulamaya başladı

Yaz tatiline kısa zaman kala öğrencileri karne heyecanı sardı. Bu kapsamda öğrenciler devlet tarafından verilecek Başarı Teşvik programının detaylarını sorgulamaya başladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sosyal yardım alma hakkına sahip ailelere mensup, devlet okullarında okuyan ve sınıflarında dereceye giren ilk ve ortaöğretim öğrencilerine net asgari ücretin yüzde 60'ına kadar, yükseköğretim öğrencilerine net asgari ücret kadar dönem arasında yapılacak şekilde başarı desteği vereceklerini duyurdu.

İşte başarı teşvik programı ve tüm detayları...

BAŞARI TEŞVİK PROGRAMI MÜJDESİ

Ahaber'de yer alan detaylara göre, sosyal yardım alan vatandaşların devlet okullarında okuyan çocuklar için hazırlanan 'Başarı Teşvik Programı' hakkında bilgi veren Erdoğan, sosyal yardım alma hakkına sahip ailelere mensup, devlet okullarında okuyan ve sınıflarında dereceye giren ilk ve ortaöğretim öğrencilerine net asgari ücretin yüzde 60'ına kadar, yükseköğretim öğrencilerine net asgari ücret kadar dönem arasında yapılacak şekilde başarı desteği vereceklerini duyurdu.

Ayrıca 4 yıllık örgün eğitim yapan yükseköğretim kurumlarını kazanan aynı kapsamdaki öğrencilere aylık 100 Türk Lirası destek ödemesinin yapılacağını da belirtti. 

Erdoğan, öğrencilere devletlerinin yanında olduğunu hissettirecek başarı destekleri sağlayacaklarını belirterek "YÖK'ün belirlediği dünyadaki ilk 500 üniversiteye girme hakkı kazanan aynı kapsamdaki öğrencilerimize devletlerinin yanında olduğunu hissettirecek başarı destekleri sağlayacağız" dedi.

Erdoğan, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığıncahayata geçirilecek bu program için 1,5 milyar TL'lik bütçe ayırdıklarını kaydetti.

İHTİYAÇ SAHİBİ VE KORUNMA ALTINDAKİ BAŞARILI ÖĞRENCİLERE YÖNELİK DESTEK

Konuya ilişkin açıklama yapan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, 'Başarı Teşvik Programı' ile en az 4 yıllık eğitim veren yükseköğretim kurumlarında örgün eğitim gören öğrencisi bulunan ihtiyaç sahibi ailelere, her yıl eğitim süresi boyunca aylık 300 lira destek sağlayacaklarını ifade etti.

Bakan Yanık, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı 'Sosyal Yardımlardan Faydalanan Çocuklara ve Gençlere Eğitim-Meslek Edindirme- Kültür-Spor Başarı Teşvik Programı'na dair detayları açıkladı. Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğünce hayata geçirildiğini belirten Bakan Yanık, yıllık 1,5 milyar TL bütçe ayrıldığını anlattı.

BAŞARI TEŞVİK PROGRAMI BAŞVURULARI BAŞLADI MI?

Başarı Teşvik Programı ödemelerine ilişkin yaz dönemi için henüz açıklama yapılmadı. Açıklamanın önümüzdeki günlerde yapılması bekleniyor.

Otomotiv satışlarında yüzde 70,9'luk rekor artış!

İstanbul’un Mayıs ayı zam şampiyonu patates oldu! 242 ürünün 141'ine zam geldi!