27 / 04 / 2024

Karşıyaka Carrefour Optimum AVM oluyor!

Karşıyaka Carrefour Optimum AVM oluyor!

Karşıyaka Şemikler Carrefour'un yerine inşa edilecek olan Optimum Karşıyaka 87 bin metrekare alan üzerinde yükselecek, çalışmaların devam ettiği Karşıyaka Optimum'un açılış tarihi henüz belli değil...




Gaziemir Optimum Outlet ile üç yıl önce İzmir’e giriş yapan Rönesans Holding İzmir'deki yeni alışveriş merkezini Karşıyaka'da hayata geçiriyor. Karşıyaka Şemikler Carrefour'un yerine inşa edilecek olan Optimum Karşıyaka 87 bin metrekare alan üzerinde yükselecek.


Turan projesinde Doğan Holding, Konak projesinde ise Tekfen’le hareket edecek olan Rönesans Holding İzmir'e toplam 500 milyon dolarlık yatırım yapacak. İnşaatına yakın zamanda başlanması planlanan Karşıyaka Optimum AVM'nin açılış tarihi henüz belli değil. 


223 milyon TL'lik satış

Sabancı Grubu bünyesindeki CarrefourSa, Karşıyaka Şemikler'deki alışveriş merkezinin arsasını 11 Şubat 2015 tarihinde Rönesans Holding'e ait Altunizade Gayrimenkul'e satmıştı. 87 bin metrekare büyüklüğündeki arsanın satış bedeli ise 223.6 milyon lira gibi rekor bir fiyat olmuştu.


Optimum Karşıyaka nerede?


Karşıyaka Carrefour Optimum AVM oluyor!



Ceren YÖRÜK/Emlakkulisi.com


Haber Milliyet Ege Gazetesi'nde şöyle yer aldı


CarrefourSa arazisine dev alışveriş merkezi yapılacak Rönesans Holding bünyesinde yer alan Altunizade Gayrimenkul A.Ş., Karşıyaka'da satın aldığı eski CarrefourSa arazisine 184 bin metrekare büyüklüğünde AVM yapacak. Bakanlığa başvuran şirketin ÇED süreci başlatılırken tesiste 196 adet mağaza yer alacak, egedesonsoz.com'dan Onur Deniz'in haberine göre, Rönesans Holding'in Optimum AVM'sinden sonra ikinci proje alanındaki çalışmalar resmen başladı. 

223 milyon lira Karşıyaka Yalı Mahallesindeki CarrefourSA Alışveriş Merkezi'ni 223 milyon liraya satın alan Rönesans bünyesindeki Altunizade Gayrimenkul Yatırım İnşaat Turizm Şirketi 184 bin metrekare alanda yeni AVM projesi için bakanlığa başvuru yaptı. Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) sürecinin başlatıldığı projenin ayrıntıları da netleşti. 

91 adet dükkân Karşıyaka'daki yeni AVM projesinde iki bodrum kat otopark, 2 AVM katı, 1 sinema katı ve bir adet mescit ve kreşten oluşacak ara kat yer alacak. 

Zemin kat içerisinde 91 adet dükkân ile 15 adet restoran ve kafe, 1. kat içerisinde 67 adet dükkân ile 23 adet restoran ve kafe yer alacak. 


Milliyet Ege




Geri Dön