28 / 04 / 2024

Karşıyaka Spor Kulübü'nün tesisleri 10 yıl süreyle bedelsiz devredildi!

Karşıyaka Spor Kulübü'nün tesisleri 10 yıl süreyle bedelsiz devredildi!

İzmir Valisi Cahit Kıraç, Karşıyaka Spor Kulübü'nün kullandığı tesislerin 10 yıl süreyle bedelsiz devredildiğini,
imzalanan protokolün kulübe büyük katkı sağlayacağını söyledi



İzmir Valiliğinde düzenlenen imza töreninde konuşan Vali Cahit Kıraç, Süper Lig'de bir  İzmir  kulübünün olmadığını, bu yıl Karşıyaka, Altay ve Bucaspor'un Bank Asya 1. Lig'de Süper Lig için mücadele ettiğini, bu kulüplerden en az birini Süper Lig'de görmek istediklerini bildirdi. İmzalanan protokolün kulübe büyük katkı sağlayacağını belirten Vali Kıraç, şunları söyledi:

"Karşıyaka Spor Kulübü'nün kullandığı Karşıyaka'daki 5 dönümlük alandaki tesisler, bu tesislerdeki 1 çim saha, bir tartan pist, hakem ve soyunma odaları, çok amaçlı salon ve 5 bin kişilik tribün, yelken şubesinin kullandığı sahildeki alan, tenis şubesinin kullandığı 1 kapalı sentetik ve 3 açık tenis kortu, sosyal tesisler, 1 lokal, 120 metrekarelik restoran, 400 metrekarelik idari büro 5340 sayılı kanun çerçevesinde kulübe 10 yıl süreyle bedelsiz devredildi. Kulüp ile Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü uzun süredir bu protokol üzerinde çalışıyorlardı. Bu anlaşma hayırlı uğurlu olsun. İzmir'in 3 kulübü Süper Lig'e çıkmak için mücadele ediyor. Karşıyaka liderin 8 puan gerisinde, önünde Altay ve sonrasında da Bucaspor. Karşıyaka Spor Kulübü'müzün imzalanan bu protokol ile daha istekli olacağına inanıyorum."

Vali Cahit Kıraç, Gençlik ve Spor Genel Müdürü ile Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Özak'ın bu protokolün imzalanmasında büyük emeği geçtiğini sözlerine ekledi.

Karşıyaka Spor Kulübü Başkanı Akif Ersezgin ise Karşıyaka'nın Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş gibi eski bir tarihi olduğunu, 100. kuruluş yıl dönümüne hazırlandıklarını söyledi. Spor kulüpleri için altyapının büyük önem taşıdığını belirten Ersezgin, imzalanan protokol için çok çalıştıklarını, 1998 yılında başlayan bir maceranın imzayla son bulduğunu ve mutlu sona ulaştıklarını kaydetti. Kulübün kullandığı tesislerin kiraları, ecri misil gibi sorunlar nedeniyle geçmişte büyük sıkıntılar olduğunu belirten Ersezgin, imzalanan protokol ile bütün sıkıntıların sona erdiğini vurguladı.

Gençlik ve Spor İl Müdürü Sabri Sadıklar da imzalanan protokol ile kulübün büyük bir moral depolayabileceğini söyledi.
AA


Geri Dön