05 / 05 / 2024

Karşıyaka'ya olimpik havuz yapılacak!

Karşıyaka'ya olimpik havuz yapılacak!

Olimpik havuz ve meslek lisesi yolda Lucien Arkas," yapacaklarını, temellerini de bu Arkas Holding Yönetim Kurulu Başkanı Lucien Arkas, İzmir Körfezi'nde yapılacak yatırımlar ile kentin eski günlerindeki parlaklığına ulaşabileceğini söyledi.



Arkas, "Körfezde denizin dibinin taranması ve suyun derinleştirilmesi işlemi yapılırsa, doğal olarak daha büyük gemilerin yanaşması mümkün olabilir. Büyüklüklerinden dolayı îzmir Alsancak Limam'na yanaşması mümkün olmayan gemilerin başka limanlan tercih etmesinin önüne geçilir. Böylece limandaki hareket artar. O zaman İzmir'in şaşırtacak derecede gelişim göstereceğine inanıyorum" dedi. 

Deniz Ticaret Odası'nın 3 ayda bir yayınlanan 'Denizden Merhaba Dergisi'ne açıklamalarda bulunan Arkas, Karşıyaka'ya bir olimpik havuz yapacaklarım, denizcilik meslek lisesinin de temellerini bu yıl atacaklarım müjdeledi. Arkas, İzmir'in dünyaya açılan bir liman olduğunu vurguladı. Limanın arkasında Türkiye'nin en bereLucien Arkas ketli topraklarının uzandığım belirten Arkas, "Sanayi için de her şey mevcut. Tarihi, turizmi, kültürü, farklı kültürlerin uyumu, insanının samimiyeti ve yetenekli oluşu, iklimi gibi kendine bağlayan, burayı özel yapan özellikleri var. İzmir'in jeopolitik konumu ve insan kaynağı bence en büyük fırsattır" dedi. 


 "Limana yatırım şart"

 İzmir Alsancak Limanı'nın geleceği ile ilgili tartışmalara da yanıt veren Arkas, şunları söyledi: "İzmir Limanı, tarihi boyunca ticaret yüklerinin çıkış noktası olarak önem taşıdı. İncir, üzüm ve tütün ihracatı ile limanın yoğun çalıştığı dönemlerde şehir en parlak günlerini yaşadı. Arkas Sanat Merkezi'nde 18 ve 19'uncu yüzyıllardaki İzmir'i batılıların gözüyle anlatan bir sergimiz vardı. İzmir'in geçmişte liman ve canlı deniz ticareti sayesinde nasıl geliştiği, Avrupai bir şehre dönüştüğü, ticaret nedeniyle farklı milletlerden gelerek İzmir'e yerleşenlerin nasıl bir kültürel zenginlik ve hoşgörü ortamı yarattığını görmek mümkün. Bugün hala o mirasın izlerini taşıyoruz. Bu nedenle hep söylüyorum. 


Eski günlerindeki parlaklığa ulaşabilmesi için limanda yapılması gereken çok önemli yatırımlar var". 


İzmir'de kruvaziyer turizminin de son 5 yılda ciddi gelişme gösterdiğini belirten Arkas, kentin turistler tarafından tercih edilen bir liman konumunda olduğunu söyledi. Arkas, Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi ile ortak çalışmalar yaptıklarım söyledi. Arkas, Arkas Denizcilik Meslek Lisesi'nin 2014 yılı içinde temellerinin atılacağını, böylece sektöre liseden başlayarak mesleki uzmanlığa adım atacak gençler yetiştireceklerini açıkladı.


Yeni Asır


Geri Dön